Hirdetés

CFexpress újdonságok az Angelbirdtől

A cég egy Sony hardverekhez való, igen gyors és masszív memóriakártyával, egy hordtokkal, illetve egy kártyaolvasóval jelentkezett.

Az Angelbird egy Sony Alpha, illetve FX kamerákhoz tervezett, 16 bites rögzítést támogató memóriakártyával rukkolt elő, ami kellemes tárhelymérettel és adatátviteli sebességekkel rendelkezik.


[+]

Az 1 TB-os AV PRO CFexpress Type-A-ként listázott megoldás olvasási/írási tempója 820/730 MB/s-ban tetőzik, amely értékek az egész kapacitás mentén fenntartott lemezműveletek esetén mindig megütik a 750/650 MB/s-os szintet. A -10 és 70 °C-os környezeti hőmérséklet-tartományban bevethető terméken nincs matricázás, és ha a beszerzést követő 30 napon belül aktiváljuk a drágát, életbe lép a 3 évre szóló garancia, amely ingyenes adatmentési szolgáltatást is tartalmaz. A hőszenzorral ellátott konstrukció baráti viszonyt ápol az ECC hibajavítással, a S.M.A.R.T-tal, a TRIM paranccsal, továbbá az EMS védelemmel, fogyasztásának maximuma pedig 2,4 watt.


[+]

A 635 euróra árazott, x1-es PCI Express 3.0 interfészt használó újdonság ellenáll a nedvességnek, a mágneses mezőknek, a röntgensugaraknak, az ütődésnek (150 G), valamint a pornak, de 101 euróért vásárolható hozzá egy Media Tank névre keresztelt, alumínium hordozótok, ami négy SD, CFast vagy CFexpress Type-B kártyát képes fogadni, zárható, és párnázásának köszönhetően stabilan tartja helyükön a benne tárolt csöppségeket.


[+]

A pici "táska" nem jön zavarba, ha ráfröccsen némi folyadék, és immunis az ütődésre, porra, hőre (nyilván nem lávafolyamra kell gondolni), elektrosztatikus kisülésekre, mágnesekre és röntgensugarakra, ráadásul díjmentesen gravíroztathatjuk mindkét oldalát, ha erre volna igényünk.


[+]

Amennyiben egy kártyaolvasóra is szükségünk van leendő választottunkhoz, talán érdemes egy pillantást vetnünk a 114 eurós CFexpress Card Reader Type-A-ra, amely eloxált alumíniumból készült, és 20 Gbps-os iramot lehetővé tévő USB 3.2 Gen2x2 Type-C interfésszel dolgozik. A Windows, Linux, macOS, iOS, illetőleg Android platformokkal egyaránt kompatibilis szerkezet ugyancsak jól bírja a strapát, és leválasztható USB Type-C/Type-C kábele a készülékház belsejében rögzül (Solid Connect), növelvén ezzel a tartósságot. A szintén 36 hónapos jótállással és Type-C/Type-A adapterrel értékesített ketyere fő szexepilje, hogy Angelbird memóriakártyánkon firmware-t frissíthetünk vele, de persze írásvédelmet szintúgy foganatosíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés