Hirdetés

61 megapixeles szenzort kapott a Sony A7R IV

Az új érzékelőt öttengelyes stabilizátor támogatja a munkában, eltolásos módszerrel pedig akár 240 megapixeles fotók is készíthetők.

A Sony New Yorkban mutatta be a nagyfelbontású Alpha A7R negyedik generációs verzióját, az a7R IV-et, a magnéziumötvözet váz belsejében pedig most sem egy kispályás versenyző ücsörög, a hátsó megvilágítású, full frame CMOS érzékelő 61 megapixellel büszkélkedhet, amelyet a legújabb BIONZ X képfeldolgozó processzor támogat.


[+]

A 15 FÉ dinamikatartományú komponens öttengelyes stabilizátort kapott, amelynek hatékonysága elérheti az 5,5 fényértéket, ha pedig nem lenne elég a 61 megapixel, 0,5-1 pixelenként eltolt szenzorral akár 240,8 megapixeles fotók is előállíthatók. A hibrid autofókuszos rendszer 567 PDAF és 425 kontrasztérzékeléses fókuszpontot vonultat fel a teljes képmező 74 százalékán, ezek együttese pedig képes a valós idejű szemkövetésre is mozgó- és állókép módban, embereknél és állatoknál egyaránt. A sorozatsebesség folyamatos követőfókusszal 10 fps 7 másodpercen keresztül, APS-C módban ez az időtartam a háromszorosára is nőhet, 26,2 megapixeles fotókat eredményezve.


[+]

A videofelvétel 4K és Full HD felbontásban is történhet, ráadásul elérhetők az S-Log2, S-Log3 és HLG módok is. A komponálást a hátoldali kijelző felett elhelyezett 5,76 millió pixeles OLED Tru-Finder elektronikus kereső segíti, másodpercenként 120 megjelenített képkockával. A kétsávos Wi-Fi modul nem csak az okostelefonról, de PC-ről történő távvezérlést is lehetővé teszi, az igazán ínyencek pedig használhatják az FTP megosztást is. Vezetékes kapcsolatot USB Type-C csatlakozón keresztül létesíthetünk, ami alkalmas töltésre, akár használat közben is.


[+]

Ahol most már nem kell kábelt használunk, az a mikrofon, ehhez ugyanis mostantól használhatjuk a Multi Interface Shoe néven emlegetett vakupapucsot is bizonyos Sony hangfelvevők esetében. Memóriakártyát kezelő foglalatból kettőt is kapunk, mindkettő támogatja az UHS-II szabványú SD-kártyákat, ezekhez kapcsolódó érdekesség, hogy a váz beállításait ide is menthetjük, ami több váz használata esetén lehet hasznos funkció.


[+]

A külsőhöz is hozzányúltak néhány helyen az elődmodellhez képest, például továbbfejlesztették a markolatot, kicsit megnövelték az AF-ON gomb átmérőjét és az expozíciókompenzációs tárcsa is kapott egy gombnyomással oldható zárat.

A Sony A7R IV augusztustól lesz megvásárolható Európában, vételára 4000 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés