Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a Sony A7S III

A legtöbb, korábban napvilágot látott pletyka beigazolódott, az újdonságért azonban mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlnunk.

Korábbi hírünknek megfelelően a mai napon bemutatkozott a Sony Alpha 7S III, amely a pletykáknak megfelelően egy 12,1 megapixeles felbontású, hátsó megvilágítású, kiterjesztett módban ISO 40-409 600 érzékenységű full frame érzékelőt kapott, kiegészítve az új Bionz XR képfeldolgozó egységgel. Utóbbi a Sony állítása szerint nyolcszor nagyobb teljesítményű, mint elődje, ezzel duplájára növelve a kiolvasási sebességet és harmadolva az előző generáció rolling shutter effektjét.

[+]

A gyártó mozgóképek esetében nem kevesebbet ígér, mint az elérhető legjobb 4K képminőséget, amit a felsorolt tulajdonságok alapján el is hiszünk nekik. A vázban olyan videós funkciók érhetők el, mint a 15 FÉ dinamikatartományt biztosító S-Log3 képmód, a 10 bites színmélység és a 4:2:2 mintavételezési arány (4K és Full HD felbontású anyagok esetén egyaránt), illetve a 10 bites HLG mód. 4K felbontás mellett 120, Full HD-ban pedig 240 fps jelenti a képkockasebesség maximumát, ezekhez azonban 1,1-szeres crop társul, vagyis amennyiben szükségünk van a szenzor teljes felületére, be kell érnünk 60/120 fps-sel. A videós tartalomkészítők bizonyára örülni fognak a teljes méretű HDMI kimenetnek és a rajta keresztül elérhető 16-bites tömörítetlen RAW felvétel lehetőségének, de az elődhöz képest továbbfejlesztett hűtési rendszer is örömködésre adhat okot.


[+]

Az élességállításról egy mesterséges intelligencia alapú, hibrid AF rendszer gondoskodik, amelynek kontraszt- és fáziskülönbség-érzékeléses fókuszmezői az érzékelő 92%-át fedik le. A mozgás-, szem- és arckövetésre is képes rendszer a gyártó mérései szerint legjobb esetben -6 FÉ hatékonyságú, sebességének köszönhetően pedig automatikus élességállítás mellett 10 képkocka/másodperces sorozatokat is tudunk majd lőni.


[+]

Az 5 tengelyes képstabilizátor már nem számít olyan ritka funkciónak, a 9,44 millió pixel felbontású OLED EVF azonban már olyan tulajdonság, amit nem látunk minden vázon. A hátoldalon találunk még egy kihajtható és forgatható érintőkijelzőt, míg a váz oldalán a dupla SDXH UHS-II/CFexpress Type-A kártyafoglalat, a tetején pedig a Mi-Shoe interfész érdemel még említést.


(forrás: EOSHD) [+]

A már új menürendszerrel érkező Sony Alpha 7S III várhatóan szeptembertől lesz megvásárolható, hazavitele előtt 3500 dollárt kell majd kicsengetnünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés