Érkezik az első USB 3.0-s pendrive

Nos, elérkeztünk végre ide is. Jó néhány USB 3.0-s csatlakozóval ellátott háttértár jelent már meg vagy érkezik, de ezek mindegyike merevlemez vagy SSD volt. A Super Talent azonban büszkén jelentette be az első SuperSpeed USB csatlakozós pendrive-ot. A RAIDDrive természetesen visszafelé is kompatibilis, így lehet használni 2.0-s aljzattal is. A NAND memóriákkal felszerelt tároló mérete 95 x 37 x 13,5 mm, a színe fekete-ezüst, az aktivitást pedig egy LED jelzi.

sd
Super Talent RAIDDrive

A RAIDDrive a gyors csatlakozó lehetőségeit kihasználva akár 200 MB/s-os átviteli sebességet érhet el csak az USB 3.0-t kihasználva, ám ha a SuperSpeed USB mellett UAS (USB Attached SCSI) drivert is használ, a tempó 320 MB/s-ra is gyorsulhat. A Super Talent pendrive 32, 64 és 128 GB-os méretben érkezik december környékén. Az ára ismeretlen, annyi biztos csupán, hogy a gyártó élettartam-garanciát vállal rá.

Azért az egyelőre jelenleg még népszerűbb és elterjedtebb 2.0-s USB-vel ellátott pendrive-ok fejlesztése sem állt meg. Az IronKey D200-as modellje is ezzel a technológiával készült. A 75 x 19 x 9 mm-es alumínium apróság 25 grammos. A fémház stapabíró külsőt ad, ráadásul vízállóságot is biztosít az adattárolónak. Belül MLC NAND flash memóriachipeket találunk, amik maximum 25 MB/s-os olvasási és 17 MB/s-os írási tempót nyújtanak. Az adatok másféle veszélyektől való védelmére is ügyelt a gyártó, így AES 256 bites titkosítással kódolhatjuk le az információkat, továbbá bekapcsolható a D200 csak olvasható módja. Ez a világ egyetlen flashdrive-ja, amely megkapta a FIPS 140-1 harmadik szintű minősítését, azaz a legmagasabb adatbiztonságot nyújtó pendrive-nak számít. Az IronKey eszköze 1-től 16 GB-os méretig lesz kapható, de hogy pontosan mikortól, azt nem említették, ahogy az árát sem.

df
IronKey D200

Az Apacer egy ennél is kisebb tárolóval állt elő, a Handy Steno sorozat AH127-es típusú tagjával. Mindössze 35 x 13 x 2,5 mm-es, tömege pedig csak 2 gramm. 2, 4 , 8 és 16 GB-os verziói lesznek a vízet is tűrő miniatűr pendrive-nak, amely 2.0-s USB-n csatlakozik a számítógéphez. Az ára egyelőre nem ismert.

a
Apacer AH127

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés