Hirdetés

Adattárolók minden mennyiségben

Szinte áttekinthetetlenül nagy a különféle adattárolók és a hozzájuk tartozó kiegészítők kínálata, sokszor nehéz is dönteni közülük, annyiféle termék közül lehet választani. Hogy kicsit szűkítsük a kört, ezúttal egy apró kártyaolvasót, egy 2,5 colos winchestereket fogadó merevlemezházat és két pendrive-ot mutatunk be.

A Kingston régóta ismert név a piacon, memóriakártyáik és pendrive-jaik is kedveltek. Ezúttal a két terméket összekombinálták, és egy kisméretű, USB csatlakozóval ellátott kártyaolvasót kínálnak. A MobileLiteG2-vel két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a számítógépre csatlakozhatva leolvashatjuk róla SD, SDHC, Memory Stick Pro Duo, Memory Stick PRO-HG Duo vagy Memory Stick Micro kártyánk tartalmát, de ha benne hagyjuk az adathordozót, akkor akár pendrive-ként is hasznosíthatjuk. Ebben segít a két könnyen levehető kupak: az USB felőli oldalra és a másik részre is tehetünk egyet, ha nem használjuk. A Kingston az apró (62 x 29 x 14 mm-es és 19 grammos) készüléket magában, és memóriakártyával csomagolva is árusítja. Az „üres” változat ötéves garanciával csupán 7 euróba kerül, míg a 4, illetve 8 GB-os SDHC-val kiegészített csomag 19 és 31 euróért kapható.

Kingston MobileLiteG2
Kingston MobileLiteG2

Az Emtec nem a funkcionalitásra, hanem az esztétikumra helyezi a hangsúlyt. Az M413 típusjelzésű, Tokyo by Night fantázianevű pendrive-ok semmilyen hangzatos extra funkcióval nem rendelkeznek, de kifejezetten jól néznek ki: a burkolatukon a márkanév és egy kanji mellett az éjszaki Tokióról készített fényképek díszelegnek. Az USB 2.0 porton keresztül csatlakoztatható új modellek maximálisan 12 MB/s-os olvasási és 6 MB/s-os írási sebességet érhetnek el. A tárkapacitásuk 4, 8, illetve 16 GB lehet, az áruk pedig ötéves garanciával nagyjából 14, 23 és 40 euró.

Emtec M413
Emtec M413

A takeMS MEM-Drive családjába érkező Crypto AES adattárolók ugyan nem ennyire szépek, de a nevükben már benne van, hogy miért különlegesek: 256 bites hardveres titkosítással óvhatjuk meg az adatainkat a kíváncsiskodóktól. A Windows ReadyBoostot is támogató pendrive-ok 2, 4, 8 és 16 GB-os méretben érkeznek majd, maximális olvasási/írási sebességük 11, illetve 8 MB/s. Még nem lehet tudni, hogy mikortól lesznek megvásárolhatók, és egyelőre az árukat is homály fedi.

takeMS MEM-Drive Crypto AES
takeMS MEM-Drive Crypto AES

A nagyobb megoldásokat részesíti előnyben az Icy Dock. Ez a méretre és a tárkapacitásra is vonatkozik, ugyanis a nem éppen fantáziadús elnevezésű MB668U-1SB és MB668US-1SB 2,5 hüvelykes SATA winchestereket fogadhat. Mindössze annyi különbség van a két változat között, hogy az elsőt csupán USB 2.0 csatlakozóval látták el, a másodikra viszont került egy eSATA is.

Icy Dock MB668US-1SB
Icy Dock MB668US-1SB

Az alumíniumborítású Icy Dockokba egy mozdulattal belehelyezhető a megfelelő merevlemez a lepattintható fedél alá, a One Touch Backup segítségével pedig egy gombnyomással archiválhatjuk a számítógépünkön lévő adatokat. A 76 x 13 x 150 mm-es, tehát kellemesen kisméretű készülék Észak-Amerikában már kapható, és napokon belül Európában is elérhető lesz. Az USB-s modellért hároméves garanciával körülbelül 14, az eSATA porttal is ellátott verzióért pedig nagyjából 17 eurót kell majd fizetni.

Icy Dock MB668US-1SB
Icy Dock MB668US-1SB

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés