Hirdetés

Elsőként vált 3D-be az AVerMedia

Az AVerMedia bejelentette, hogy – a tévétunerek piacán elsőként – felszállnak a 3D-s vonatra, ami kétségtelenül az idei év slágerének tekinthető, még akkor is, ha a technológia iránti érdeklődés elmarad a várttól. Egyelőre az AVerTV 3D USB biztosítja a hardveres alapot a vállalat elgondolásának. A csomagban egy A867R 3D típusjelzésű digitális tuner található, amely a korábban bemutatott Volar HD Nano módosított változata. A parányi USB 2.0-s vevők között technikailag nincs sok különbség, ugyanis az új, digitális földfelszíni sugárzású adások (DVB-T) vételére alkalmas eszköz az elődhöz hasonlóan 14 grammot nyom, és egy koaxiális aljzat került rá. A termék természetesen kezeli a H.264-es kódolású és az MPEG-2 formátumú adatfolyamokat, továbbá teletext, TimeShift és EPG funkciókkal is rendelkezik.

Mivel 3D-s megoldásról van szó a szoftvert jelentősen át kellett dolgozni. Az AVer MediaCenter 3D képes az eredeti 2D-s tartalmakat 3D-be konvertálni, ám itt mindig fontos megjegyezni, hogy ez nem jelent tökéletes 3D-s hatást, mivel nincs második kamerapozíció, csak az eredeti képkocka van kicsivel eltolva. Ez egyfajta szimulált 3D-t eredményez, ami nem mindig ad megfelelő mélységérzetet. Természetesen a 3D-ben érkező adások kezelésénél már nincs ilyen probléma. A virtuális mélység egyéni állítása is megoldható, így testre szabható a 3D-s hatás.

AVerMedia AVerTV 3D USB
AVerMedia AVerTV 3D USB [+]

Az AVerMedia a csomaghoz egy vörös és cián lencsével rendelkező szemüveget ad, de amennyiben a felhasználó rendelkezik passzív szemüveggel, választhatja a jobb minőségű megjelenítést is. Az NVIDIA 3D Vision platformja is támogatva van, ami aktív szemüvegen keresztül éri el a megfelelő 3D-s hatást. A kényelem érdekében a távirányító is a csomag része, de ez ma már megszokottnak tekinthető.

A gyártó a későbbiekben több 3D-s tunert is bejelent, így nem szükséges egy USB-s megoldást alkalmazni. A PCI Express-es AVer3D CaptureHD megoldás várhatóan a H727 3D típusjelzést viseli majd, és egy korábban bemutatott kártya 3D-re felkészített változatára épül. Valószínűleg mindkét termék elérhető lesz az ünnepi szezon előtt, az árazásról azonban semmilyen adattal nem szolgált a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés