Hirdetés

IFA 2010: odatette magát az LG

Az már hagyomány, hogy az LG komoly energiákat mozgat meg az őszi IFA kiállítások alkalmával. Óriási kiállítótéren mutatják be évrõl-évre azt az ipari mennyiségű elektronikai eszközt, amelynek segítségével le kívánják igázni a karácsonyi piacot.

LG LEX8
LG LEX8

2010-ben talán minden eddigit felülmúló hadsereg született. Kiállították a világ elsõ NANO LED háttérvilágítást alkalmazó LCD tévéjét, a nyolc milliméter „vastag” LEX8-at, amely a vállalat szerint a korábbinál tisztább, élesebb képek megjelenítését teszi lehetővé. Aztán ott voltak a Full LED-es háttérvilágítású, 3D-s tartalmak megjelenítésére képes tévék, amelyek az LG egyre átfogóbb 3D kínálatának kulcsfontosságú alkotóelemét képezik. Közülük is szó szerint kiemelkedett a 72 hüvelykes LEX9, ami a ma kapható legnagyobb méretű LED-es LCD televízió. A folyadékkristályos modellek közül mindenképpen említésre méltó a Borderless dizájnvonalba illeszkedõ LE8500, amely 9 000 000:1 dinamikus kontrasztaránnyal büszkélkedhet.

Talán ennél is nagyobb durranás volt a 180 colos 3D plazma prototípus. Itt persze volt egy kis csalás is, hiszen a tervezők több kijelzőből állították össze. Szintén magára rántotta a figyelmet a vállalat 31 hüvelykes képátlójú OLED tévéje, amely hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül. A mindössze 2,9 mm vastag készülék képes a 3D-s tartalmak megjelenítésére is, és állítólag könnyedén a falra vagy a plafonra szerelhető. Ezenkívül ott volt Berlinben a konszern 15,1"-es másik OLED tévéje is, azonban az érthető okokból némiképp kevesebb figyelmet kapott.

LG 31" OLED
LG 31" OLED

A PX950N típusjelzésű plazma is komoly feltűnést keltett, hiszen ez a világ első tévéje, amely megkapta a 3D THX tanúsítványt, ami a moziélményt nyújtó 3D-s képminőség legmagasabb szintű elismerése. Az eddig megemlített modellekről egy korábbi hírben részletesebb leírás is olvasható.

LG HX900
LG HX900

A házimozi szintjén is számos friss modellt mutatott be a vállalat. Itt van rögtön a HX900, amely LG első 3D-s hangzást kínáló házimozi rendszere. A vállalat azt állítja, hogy a Vertical 3D Effect Channel technológia olyan hanghullámokat kelt, amelyek betöltik a nézők feje fölötti teret, és olyan érzést nyújt, mintha a film részei lennének. A két mélysugárzó a hanghatást komoly alapokkal egészíti ki, amely a szobát realisztikus hanggal árasztja el. Az élményt a Cinema Dome Effect teszi teljessé, amely a hangmező tartományát vízszintesen és függőlegesen is kiterjeszti, így a nézőket teljes mértékben betakarja a hang. Ez természetesen jól hangzik, az egyetlen kérdés, hogy a valóságban mennyire teljesít jól a készülék.

Nem lehet elmenni szó nélkül a 3D Blu-ray anyagok lejátszását is biztosító LG HX995TZ mellett sem. A dizájnját az LG tévékhez igazították, a hangfalai pedig akár a falra is felakaszthatóak. A termék maximális kimeneti teljesítménye 1100 watt, ráadásul helyet kapott benne az LG Hanggaléria is, melynek hét funkciójával a hangzásvilágot az igényekhez lehet igazítani. A DLNA, a CIFS és a NetCast szolgáltatásoknak köszönhetően a HX995TZ vezeték nélkül kapcsolat megteremtésére is képes, így a kábeleket akár el is lehet felejteni.

Blu-ray fronton a vállalat a legkomolyabbat a HR550-nel gurította, amely beépített DVB-T/C tunerekkel rendelkezik, és került bele egy 250 GB-os merevlemez is, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó az egyik csatornát rögzítse, miközben Blu-ray filmet játszik le.

LG HR550
LG HR550

A projektorok között is lehetett újdonságokkal találkozni. A CF3D, a világ első FULL HD-s képet biztosító, egy készülékházzal tervezett kétmotoros CINEMA 3D projektora. A vetített képátló akár 200 hüvelyk is lehet, a TruMotion 100Hz technológia pedig a cég elmondása szerint a leggyorsabb jelenetekből is kiszűri az elmosódást, sőt a 3D automatikus képkalibráció gondoskodik az optimális fényerőről és színről is.

LG CF3D
LG CF3D

A HX350Y típusjelzésű projektor egészen kicsi mérettel rendelkezik, hiszen 16 és 13,2 cm-es alapterülethez 5,7 cm-es magasság társul. A 900 gramm súlyú termék jelenleg a világ legfényesebb XGA felbontású LED projektora a 300 ANSI lumenes fényerejének köszönhetően. Ráadásul minden DLNA eszközzel kompatibilis, így vezeték nélkül képes csatlakozni az otthoni számítógépekhez illetve hordozható médialejátszókhoz.

Mivel ezeket az eszközöket a karácsonyi piacra szánja a vállalat ezért várhatóan az elkövetkező egy-két hónapban kerülnek a boltok polcaira.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés