Hirdetés

Előjött az új MacBook és a MagSafe első komolyabb hibája

Egyre több redditelő jelzi, hogy a 16 hüvelykes modell kikapcsolt állapotban nem mindig veszi fel a töltést.

Az AppleInsider figyelt fel saját, illetve a Reddit fórumain, hogy több felhasználó is panaszkodott az M1 Max rendszerchippel szerelt, 16 hüvelykes MacBook Prójára, pontosabban annak MagSafe töltési módjára. Az általuk tapasztalt hibajelenség az, hogy a 140 wattos töltő MagSafe csatlakozóját a kikapcsolt állapotban lévő gépre kötve nem indul meg a töltés, amit a töltőcsatlakozón elhelyezett LED narancssárga színnel villogva ad a felhasználó tudtára.


[+]

A hibát többen is jelezték az Apple terméktámogatási csapatának, akik először a Recovery módból történő kikapcsolást javasolták, ám ez csak a következő kikapcsolásig oldotta meg a problémát, ami valljuk be, nem túl kényelmes megoldás. Később a gyártó munkatársa elismerte a hibát és jelezte azt az illetékeseknek, annak esetleges kijavításáig pedig azt tanácsolja, hogy a notebookot csak működés közben vagy alvó állapotban töltsék a felhasználók, ha pedig mindenképp kikapcsolva szeretnék tölteni, a mágneses kábelt még a leállítás előtt csatlakoztassák.

A terméktámogatás tanácsa alapján tehát nem beszélhetünk világrengető hibáról, hiszen a bekapcsolt gép töltése hiba nélkül működik, kérdés viszont, hogy mi történik akkor, ha a telep teljesen lemerül és már nem tudunk belépni a Recovery módba, ezért a gyártónak mihamarabb végleges megoldást kellene találnia erre a jelenségre, mielőtt tömegével rohannák le emiatt az Apple szervizeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés