Hirdetés

Újabb csereprogramot hirdetett az Apple, ezúttal is az akkumulátor a probléma

Amennyiben egy szoftverfrissítés nem elég a MacBook Prók nem töltődő akkumulátorainak, a gyártó állja a komponens cseréjét.

Nemrég még a melegedés okozott problémákat az Apple MacBook Pro gépeinek akkumulátorával kapcsolatban, mostanában viszont egy újabb, a telepet érintő hibajelenség ütötte fel a fejét, amelyről mi ugyan még nem hallottunk, a gyártó azonban kiadott egy erre vonatkozó sajtóközleményt.


(forrás: iFixit) [+]

A szöveg szerint néhány 2016-os és 2017-es MacBook Pro példánynál előfordulhat, hogy az akkumulátort nem lehet 1% fölé tölteni, és bár állítólag a hiba csak a felhasználók igen kis százalékát érinti, a biztonság kedvéért kiadtak egy szoftverfrissítést a macOS Big Sur és Catalina operációs rendszerekhez, amellyel megelőzhető vagy kijavítható az említett probléma. Abban az esetben, ha a frissítés mégsem oldaná meg a hibát, a vásárló jogosult az akkumulátor ingyenes cseréjére (ami az Apple terméktámogatásánál kezdeményezhető), ez azonban csak abban az esetben igaz, ha a Beállítások között az akkumulátor állapotánál a „javítás ajánlott”, vagy ehhez hasonló üzenet fogad bennünket, „normál” állapot esetén nem vagyunk jogosultak az új alkatrészre.

Ebből a feltételből mi arra következtetnénk, hogy a hibajelenség tényleg csak néhány konkrét akkumulátort érint, amelyeknél félrecsúszhatott valami gyártás közben és nem a teljes szériánál várható, hogy előbb-utóbb megadja magát, tehát a már elhasználódott, de egyébként addig tökéletesen működő telepekkel nem érdemes csapkodni az asztalt a szervizben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés