Hirdetés

Két M1 Max chipet kaphat az új Mac Pro

Az Apple asztali gépe mellett egy olcsóbb MacBook Pro és új Air is érkezhet idén.

A megbízható szivárogtatónak tartott @dylandkt nemrég megjelent tweetjei alapján tudni véli, hogy pontosan milyen formában fejezi be az Apple még az év vége előtt a saját chipjeire történő átállást. Állítása szerint idén érkezik majd az M2 néven emlegetett SoC, ami az eredeti M1 továbbfejlesztett, teljesítmény és energiafelhasználás szempontjából is hatékonyabb változata lehet, és korábbi pletykák alapján a TSMC 4 nm-es node-ján készül.


[+]

Az M2 olyan eszközökben kaphat helyet, mint a 2022-es MacBook Air, illetve a szintén idén megjelenő, testvéreinél olcsóbb, 14 hüvelykes MacBook Pro. A kiszivárgott infórmációk alapján mindkét notebook új, notch-csal is rendelkező dizájnt és MiniLED kijelzőt fog kapni, a Pro modellen pedig természetesen – az erősebb hardvert leszámítva – minden olyan újdonság megjelenik, ami elérhető a nagyobb teljesítményű változatokon, ez alól viszont kivétel lehet a HDMI kimenet és az SD kártyaolvasó, az olcsóbb modellt vásárlóknak tehát lehetséges, hogy be kell majd érniük néhány Type-C porttal és a MagSafe töltőcsatlakozóval.


[+]

Amennyiben a fentiek bekövetkeznek, a teljes átálláshoz már csak a Mac Pro frissítése marad hátra. A profiknak szánt asztali számítógépbe állítólag nem az M2 SoC egy megnövelt teljesítményű változata kerül, hanem ebben a szegmensben maradnak az M1 Maxnál, ebből viszont két darab is helyet kaphat a gépen belül, ezzel megduplázva a processzor- és grafikus magok számát (20 és 64), illetve 128 GB-ig kitolva a rendelhető memória mennyiségének maximumát.


[+]

Az átlagos vásárlók szemét persze minden bizonnyal bökni fogja majd, hogy a csúcshardver processzorának jelölésében 1-es szerepel, míg a lehetséges új Airben már 2-es jelölésű chip dolgozik, aki viszont nézett vagy olvasott összehasonlító teszteket az M1 Max és a jelenlegi csúcs Mac Pro teljesítményének viszonylatában, az tisztában lehet vele, hogy az új chip a nyers teljesítményt nézve van olyan erős (ha nem erősebb), mint az inteles verzió, rosszul tehát biztos nem járnak majd a felhasználók, ha ebből a chipből kettő is bekerül az eddig még ismeretlen kinézetű ház belsejébe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés