Hirdetés

Az új macOS-frissítés kijavítja a MacBook Pro szenzorszigetének hibáját

Az említett bug javításán kívül új funkció is érkezik az Apple asztali rendszerébe.

Sokan egy operációs rendszer új főverziójának megjelenésekor nem csapnak rögtön a Telepítés gombra, hanem inkább megvárják az első nagyobb hibajavítást, hiszen bármennyit is tesztelik a fejlesztők ezeket a szoftverek, hibák bizony mindig akadnak. Nincs ez másként az Apple macOS (és egyébként az iOS és iPadOS) rendszerénél sem, akik viszont az új OS-szel egyszerre bemutatott eszközöket is megvásárolják, azoknak nincs más választásuk, mint elviselni az aktuális verzió gyermekbetegségeit, hiszen az új masinákra hivatalosan nem elérhetőek az azok bemutatása előtt megjelent operációs rendszerek.


[+]

Az újradizájnolt és teljesítményben elődjeikhez képest nagy ugrásnak számító idei MacBook Pro modellek esetében már mi is írtunk egy komolyabb hibáról, de szintén nagy sajtóvisszhangot kapott még a notebookokon idén megjelent, belógó kameraszigetet érintő bug is. Itt arról van szó, hogy a webkamerát rejtő betüremkedésre az operációs rendszert nem készítették fel, és a monitor tetején lévő állapotsáv gombjai adott esetben a sziget „alatt” jelentek meg, ami bár kattintható maradt, az viszont nem volt látható, hogy pontosan mit is tervezünk megnyomni.

A macOS egyelőre még béta állapotban lévő, nagy valószínűséggel a jövő héten a publikum számára is megjelenő 12.1-es frissítése mindkét fenti hibát orvosolja (kiegészítve például a trackpad érzékenységét érintő bug javításával), továbbá annak telepítése után végre Macen is elérhetővé válik az iOS-ben és iPadOS-ben már működő SharePlay funkció. Sajnos a szintén a nyáron prezentált és még idénre ígért Universal Control az új OS verzióval sem lesz elérhető, így ez az ígéret idén nagy valószínűséggel már nem lesz betartva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés