Hirdetés

Vízzel hűtött GeForce GTX 285 az EVGA-tól

Az EVGA nemrég mutatta be a világ leggyorsabb GeForce GTX 285 típusú grafikus kártyáját, FTW Edition névvel. A termék egyetlen gyenge pontja a referenciahűtés alkalmazása volt, ami az alaposan megemelt órajelek következtében több felhasználó számára is zavaró zajszintet produkált. A vállalat jó szokásához híven hallgat a rajongók visszajelzésére, és bemutatta a HydroCopper jelzésű GeForce GTX 285 modellt, melyet már vízhűtőblokkal szerelt fel.

Az új kártya természetesen az 55 nm-es technológiával gyártott GT200 lapkára épül, ami 720, 1620 és 2772 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel. A paraméterek gyakorlatilag megegyeznek a FTW Edition jelzésű modellel, azonban a vízhűtésnek köszönhetően jó eséllyel maradt még tartalék a grafikus processzorban. A HydroCopperen összesen 1 GB kapacitású GDDR3 memória kapott helyett, ami megszokottnak mondható a GeForce GTX 285 típusú kártyák körében.

A PCI Express 2.0 csatolóba illeszkedő termék két darab dual-link DVI és egy tv kimenettel rendelkezik, a HDMI csatlakozó pedig átalakító segítségével érhető el. A DirectX 10-zel kompatibilis kártya várhatóan a jövő hónapban jelenik meg, az ajánlott fogyasztói ár 450 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés