Hirdetés

Elérhetővé vált a QNAP dupla processzoros gyorsítókártyája

A számítási kapacitás növelésére fejlesztett Mustang-200, a sikeres Kickstarter kampány után végre piacra kerül.

2017. júliusában indította el Kickstarter kampányát a QNAP, amelynek keretein belül próbálták összegyűjteni a Mustang-200 névre hallgató bővítőkártyájukhoz szükséges tőkét, valamint természetesen felmérni az igényeket. A gyűjtés sikeres volt, a Mustang-200 pedig már elérhető a nagyközönség számára.


[+]

A két processzort tartalmazó kártyát a NAS meghajtók és PC-k számítási kapacitásának megnövelésére fejlesztették ki. David Tsao, a QNAP termékmenedzsere szerint ennek leginkább a virtualizáció, a mesterséges intelligencia és a felügyeleti rendszerek esetében lesz nagy haszna. Az x4-es PCI Express 2.0-s csatolófelületen kommunikáló Mustang-200 segítségével a gyártó saját QVR Pro rendszere esetében például akár 24 darab 4K felbontású biztonsági kamera képének feldolgozására is lehetőség nyílik. A két processzorhoz – amik Intel Core i7-7567U vagy i5-7267U, valamint Celeron 3865U lehetnek – egyenként egy M.2 formátumú SSD és legfeljebb két DDR4-es memóriamodul társulhat. Ez a két erősebb modellnél 512 GB kapacitású Intel 600P tárolókat és 16 GB RAM-ot takar, míg a leggyengébb variánsnál meg kell elégednünk 4 GB memóriával és az adattárolók hiányával.

QNAP Mustang-200 - felépítés
QNAP Mustang-200 - felépítés [+]

A két processzorhoz két darab 10 gigabites Ethernet vezérlő is tartozik, amik különálló IP címmel rendelkeznek, így akár iSCSI és VJBOD virtuális meghajtókat is csatlakoztathatunk a rendszerhez. A Mustang-200 fedélzetén az mQTS tölti be az operációs rendszer szerepét. A beépített alkalmazásközpontban rengeteg utólag telepíthető applikáció közül válogathatunk, de már gyárilag is lehetőségünk van például az erőforrások és a hálózat monitorozására, a felhasználók kezelésére, vagy a Mustang Card Manager segítségével az összes telepített Mustang-200 rendszer menedzselésére és konfigurálására.

A QNAP Mustang-200 árazása egyelőre ismeretlen, a támogatott NAS-ok részletes listája a termék weboldalán megtekinthető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés