Hirdetés

Újabb háromlemezes NAS a QNAP-tól

Az egyre bővülő család legfiatalabb tagja egész erős specifikációkat kapott, így például két NVMe SSD is kerülhet bele.

Láthatóan sikeresnek ítéli a QNAP a háromlemezes NAS-okat, mert egy új, TS-351 sorszámot viselő példánnyal bővíti most ezt a termékvonalát. Az alapvetően RAID 5-re optimalizált eszköz a gyártó célja szerint a gyors hozzáférést igénylő kisebb irodákban találhat otthont magának, de akár házi médiaportálként is funkcionálhat, lévén HDMI kivezetéssel is felszerelték.


[+]

Mondjuk a tudásszintet nézve az utóbbi helyre kicsit túledzettnek tűnik: a Celeron J1800 még rendben is lenne, de az extrák között szerepel két darab M.2 foglalat is, melyekbe NVMe SSD-ket helyezhetünk RAID 1 tömbbe kapcsolt gyorsítótárként. A NAS ezekkel kapcsolatban például támogatja az auto tier funkciót, azaz képes arra, hogy a legtöbbet használt adatokat a gyorsabb lemezekre mozgassa át. Ez nem egy tipikusan otthoni felhasználók által igényelt dolog, de persze nem is kötelező a TS-351-be SSD-ket építeni.

A NAS alapesetben 2 vagy 4 GB DDR3L memóriával rendelhető, ezt később 8 GB-ig bővíthetjük tovább. A burkolaton elöl egy USB 3.0, hátul pedig két USB 2.0 kivezetés van, míg hálózati csatlakozóból egy gigabites Ethernettel gazdálkodhatunk. Kapunk még 3,5 mm-es analóg hangkivezetést és beépített hangszórót is – ez utóbbi elsősorban a státuszüzenetek közvetítését végezheti. A TS-351 érkezése a napokban várható, árak is akkor válnak hivatalossá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés