Hirdetés

Új NAS a mesterséges intelligenciákhoz

A QNAP TS-2888X Intel Xeon W processzorra épül azért, hogy a gyártó QuAI megoldását minél gyorsabban futassa.

Hálózati adattárolót keresünk, de közben egy mesterséges intelligencia rendszert futtató szerverre is szükségünk lenne? A QNAP akkor pont nekünk találta ki az új TS-2888X terméket, amely távolról megnézve egy elég impozáns, nyolc 3,5”-es SATA, tizenhat 2,5”-es SATA és még négy 2,5”-es U.2 PCIe 3.0 x4 tároló fogadására képes egység, szép rácsos előlappal, kerekeken guruló házzal, két 10 GB-es LAN porttal és hat darab USB 3.1 konnektorral. Ami viszont nem látszik kívülről, az az, hogy belül az ASETEK gyártotta vízhűtés, nyolc DDR4 memóriafoglalat, nyolc PCIe bővítőhely, egy 2000 (!) wattos tápegység és egy Intel Xeon W processzor található.


[+]

Ez utóbbi akár 18 magos verzió is lehet, minderre pedig azért van szükség, mert a TS-2888X-et az adattömegek mozgatásán túl a gyártó QuAI névre hallgató, mesterséges intelligencia applikációk fejlesztésére és futtatására használható keretrendszeréhez optimalizálták. Ennek megfelelően az említett PCIe slotokat feltölthetjük a megfelelő gyorsítókkal is. Fontos még, hogy ha a QuAI helyett valami elterjedtebb megoldást keresünk, akkor az QNAP QTS operációs rendszerénél megszokottak szerint utólagos csomagok formájában ezt is elérhetjük: a cég Container Station nevű, Docker konténerekkel használható eszközével elérhető például a Caffe, a TensorFlow, az AlexNet, a FaceNet, és így tovább.


[+]

Akinek sikerült felkelteni az érdeklődést, az már le is adhatja az előrendelést a termékre, amelynek megjelenésére az év vége felé számíthatunk. Az árak természetesen a specifikációknak megfelelően alakulnak: az alapmodell, mely a négymagos Xeon W-2123-ra épül és 32 GB RAM-ot tartalmaz, 5800 dollárba kerül (előrendelve 4900 dollárért megkapjuk), míg a csúcsmodell a maga 18 magos Xeon W-2195 CPU-jával és 512 GB RAM-jával 27 200 dollárt ér (kedvezményesen most 23 100 dollárt kell fizetnünk érte).

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés