Jön a PCI Express interfész teljesítményét elemző 3DMark teszt

Az újdonság ingyenes lesz a 3DMark Advanced és Professional Editiont birtokló felhasználók számára.

A korábban Futuremarkként ismert, de ma már UL Benchmarks néven futó cég bejelentette, hogy a nyáron egy új teszttel egészül majd ki a 3DMark. Ez igazából a számítógépek egy specifikus képességét fogja vizsgálni, konkrétan a PCI Express interfész teljesítményét.

Korábban egyébként ilyen nem volt, ami azzal magyarázható, hogy az explicit API-k előtt nem igazán lehetett a CPU és a GPU közötti adatkapcsolat elméleti határait ostromolni. Ha ezt mégis megpróbálta valaki, akkor a grafikus API-n belül még azelőtt beleütközött a limitekbe, hogy a PCI Express interfészt jelentősen leterhelte volna. Mivel az explicit API-k olyan időszakban kezdtek terjedni, amikor már a PCI Express 3.0 volt a domináns, túl sok értelme nem volt ilyen tesztet fejleszteni, elvégre minden aktuális rendszer ugyanazokkal a határokkal rendelkezett.


[+]

Az UL Benchmarks szerint azonban most jött el a tökéletes alkalom, hogy erre is fókuszáljanak, ugyanis a PCI Express 4.0 gyakorlatilag az ajtón kopogtat, egy hónapon belül lesznek hozzá alaplapok, processzorok és grafikus vezérlők, továbbá az explicit API-kra is lehet ilyen szempontból építeni.

A 3DMark tesztje egy komplex jelenettel közelíti meg a problémát, és így fogják leterhelni a CPU és a GPU közötti PCI Express kapcsolatot. Maga a frissítés a 3DMark Advanced és Professional Editiont birtokló felhasználók számára ingyenes lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés