Hirdetés

Véget ér a 3DMark 11, PCMark 7 és más tesztprogramok támogatása

A Windows 7 másfél hónapon belül útjának végére ér, és a címben említett alkalmazásokon kívül mások is követik a sorban.

Bár a 2011 és 2013 között megjelent mérőalkalmazások nagyon hasznosnak bizonyultak az elmúlt években, mára megérettek a cserére, hiszen nem feltétlenül alkalmasak a modern hardverek rendes tesztelésére, és vannak rájuk naprakészebb alternatívák. Ebből az okból kifolyólag 2020. január 14-étől kezdve nem érkezik több frissítés a 3DMark 11-hez, a 3DMark Cloud Gate-hez és Ice Stormhoz, a Powermarkhoz, illetve a PCMark 7-hez.


[+]

A 3DMark 11-et a Time Spy váltotta, míg a Cloud Gate és Ice Storm párosa a Night Raidnek adta át a stafétabotot. A PCMark 7 is lemondott pozíciójáról a PCMark 10 javára, ami beépített, akkumulátor üzemidőt mérő csomagjának hála kirántotta a Powermark lába alól a talajt.


[+]

A leköszönő programokat többé nem fogják az alkalmazás-áruházakban, illetve Steamen keresztül értékesíteni, ám akik Steamen már birtokolják a 3DMark 11-et, továbbra is zavartalanul használhatják azt. Január derekán az applikációk átkerülnek az UL Benchmarks "hagyatéki" (legacy) oldalára, ahol egészen a 3DMark 99-ig visszamenően megtalálhatjuk a cég termékeit, természetesen letölthető formában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés