Hirdetés

3DMark eredmények érkeztek az Intel hibrid x86-os CPU-járól

A Lakefield kódnevű fejlesztés nem fog teljesítményrekordokat dönteni, de ezt eddig is tudtuk, ráadásul nem is ez a célja.

Az Intel nemrég videón prezentálta a decemberben bejelentett hibrid x86-os rendszerét, amely végül a Lakefield kódnevet kapta. Erre épülő termék még nem érhető el hivatalosan, de a partnereknél már ott van, és ez lehetőséget ad a teljesítményre vonatkozó adatok kiszivárgásának. A jellemzően jól értesült TUM_APISAK közölt is egy 3DMark Fire Strike mérést az egyelőre ismeretlen paraméterekkel bíró, de állítólag 3,1 GHz-en dolgozó fejlesztésről.


(forrás: TUM_APISAK) [+]

Ezek alapján a grafikai pontszám 1100, míg a fizikára vonatkozó 5200 körül lesz. Azt pokolian erős túlzás lenne állítani, hogy ezek kiugróan jó értékek, de figyelembe kell venni, hogy milyen platformról van szó, és nyilván a még ismeretlen fogyasztási keret lenne az a tényező, amellyel együtt értékelni lehetne az előbbi adatokat. Ha ez mondjuk 2-3 watt között van, akkor ehhez mérten jó teljesítményű rendszerre nézhetünk majd szembe. A kialakítást figyelembe véve ráadásul van esély arra, hogy a rendszer fogyasztása ténylegesen 2-3 watt körüli lesz, tehát egyelőre ígéretesnek tűnik a fejlesztés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés