Hirdetés

Egyszerűbben: Radeon 9500 módosítás

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a 128 Mb memóriával szerelt, a RADEON 9700 referenciatervét követő ATi RADEON 9500 alapú kártyákat a bátrabbak átalakíthatják RADEON 9700 PRO-vá.

Óvva intettünk mindenkit a kipróbálástól, hiszen komolyabb hardver szintű beavatkozásra volt szükség. Most napvilágot látott egy egyszerűbb módszer, amivel az átalakítás elvégezhető. Természetesen itt is szükséges a hardver módosítása, ám az jóval veszélytelenebbé vált, ugyanis nincs szükség ellenállások ki-, illetve beforrasztására, egyszerűen a nem összekötött forrasztásokat le kell fedni (vagyis rövidre kell zárni) vezetőképes ragasztóval. Itt persze arra figyelni kell, hogy a ragasztó mást ne fedjen le. Itt a helyes példa:


Forrás: www.XBitlabs.com

A 2-es és 3-as forrasztás között az ellenállás így 5-6 kOhm marad, míg az 1-2 között csak pár Ohm. Mint azt tudjuk, az áram pedig gyakorlatilag a legkisebb ellenállás irányába folyik, így elérjük azt a hatást, amit az ellenállások átforrasztásával értünk volna el. Rögtön hozzá kell tennünk persze, hogy ez a barkácsmódszer talán még rosszabb ízt hagy az ember szájában -- ha már csinálunk valamit, csináluk "rendesen".

Ettől függetlenül a beavatkozás továbbra sem gyerekjáték, csak akkor érdemes próbálkozni, ha a 9500 teljesítménye a gyakorlatban nem elég és kellő tapasztalattal rendelkezünk!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés