Hirdetés

Megújulás: gyorsul az ATi Radeon 9500 Pro

Az eredmények látványosan javultak a durván egy hónapja bemutatott, akkor még béta állapotban lévő Radeon 9500-hoz képest. Míg anno szomorúan könyvelhettük el, hogy DirectX 9 ide, vagy oda, de a Radeon 9500 Pro még a GeForce4 Ti4200-tól is rendre kikap, addig most megtáltosodott a 200 dolláros ATi zsuga, fej-fej mellett végezve a GeForce4 Ti4600-zal!


Forrás: Anandtech.com

Az általános teszteket az FSAA és az anizotropikus szűrés vizsgálata követte, amely szinte törvényszerű a mai kártyáknál -- a GPU teljesítmény ugyanis régóta elegendő a legtöbb játékhoz, így ahhoz, hogy tényleg használjuk is, amig frissen vettünk, be kell kapcsolnunk a képminőségjavító extrákat (itt jegyezzük meg, hogy aki például egy Radeon 9700 Pro-t úgy vizsgál, hogy nem nézi ezen feature-ök melletti teljesítményét, bűnt követ el!). No, nem mint ha ez akkora baj lenne, aki már látott 16 mintás anizotropikus szűrést és/vagy 4X-es FSAA-t, egészen biztosan nem szeretné alább adni, hacsak nem muszáj.


Forrás: Anandtech.com

Nem muszáj. A fenti táblázat ugyan a legkedvezőbb esetet mutatja az nVidiával szemben, de a nyers teljesítménynél vizsgált, szinte egyező eredmények mellett egy ilyen táblázat egyben eldöntheti, hogy mit is vegyünk a karácsonyfa alá. Már ha szállítani tudják a rénszarvasok, mert a drágább és helyenként lassabb GeForce4 Ti4600 megtromfolhatatlan előnye, hogy "fogható".

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés