Hirdetés

CeBIT 2009: hivatalosan is elstartolt a GeForce GTS 250

A CeBIT alkalmával az NVIDIA hivatalosan is bejelentette a GeForce GTS 250 típusú grafikus kártya debütálását, mely a 9800 GTX+ helyét veszi át. Az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, DirectX 10-zel kompatibilis, G92 kódnevű grafikus processzor köré épülő termékek mindegyike 128 stream processzort és 64 textúrázó csatornát tartalmaz, 738 MHz-es mag- és 1836 MHz-es shaderórajel mellett. A GDDR3 memórialapkák órajele azonban a fedélzeti memória kapacitásától függ. A vállalat az 512 MB-os verziókhoz 2200, az 1 és 2 GB-os modellekhez pedig 2000 MHz-es effektív memória-órajelet ajánl.

A friss jövevény teljesítménye könnyen behatárolható, hiszen gyakorlatilag egy GeForce 9800 GTX+ típusú kártyáról beszélünk, a fogyasztási mutatókban viszont történt egy kis változás. A zöldek némileg optimalizálták a rendszer energiaéhségét, így a GeForce GTS 250 már egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozóval is beéri, továbbá az energiamenedzsment is fejlődött, aminek eredményeképpen a lapka egészen alacsony értékekre veszi vissza az órajeleit, amikor épp nincs terhelés alatt.


NVIDIA GeForce GTS 250

A kártya debütálásának alkalmával egy WHQL aláírással is ellátott, 182.08-as verziószámú GeForce meghajtó is befutott, mely elsősorban az GTS 250 támogatását biztosítja, de tartalmaz hibajavításokat is, melyek más GeForce termékekre is érvényesek. A friss driver Windows XP és Vista operációs rendszerekkel kompatibilis, és a GeForce 6, 7, 8, 9, illetve GTS, GTX 200 szériás termékekkel rendelkező felhasználók telepíthetik. A változások pontos listáját az alábbi dokumentáció tartalmazza, míg az új eszközillesztő – a megfelelő adatokat megadva – letölthető az NVIDIA szerveréről.

A gyártók természetesen azonnal bejelentették a GeForce GTS 250 modelleket, melyekről az alábbi táblázatban lehet képeket és információkat találni:


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés