Hirdetés

Egy kis CeBIT előzetes 7.

Ha a Sony CeBIT-en felvonuló termékeiről kellene összefoglalást írni, akkor egy gigantikus cikk születne, kamerákról, digitális ketyerékről, monitorokról, stb. Most "beérjük" a CD/DVD írókkal...

A Sony eddig nem vett részt a CD írási sebességversenyben, ám könnyen lehetséges, hogy a CeBIT-en extrém írókkal jelentkezik a cég. DVD fronton már otthonosabban mozog a Sony, így ebben a kategóriában is új megoldások tanúi lehetünk.

Az új chip neve SLD253VL, mely lehetőve teszi a 48x CD írást. A ma kapható csúcskategóriás meghajtók is csak 40x sebességet képesek elérni, így ha a Sony még a CeBIT-en működő típust tud felmutatni, akkor egy ideig övék a "gyorsulási verseny" vándorserlege.

A CRX185A1 egy "mezei" 32x író, mely a PowerBurn nevű védelemmel van ellátva, na meg 2 MByte buferrel. A CRX1750U kicsit érdekesebb. Az írási sebessége maximum 24x. Ez átlagosnak számítana, ám egy külső egységről van szó, melyet USB 2.0 interfésszel láttak el! A CRX85U pedig rekordot állít fel: 20x CD írási, és 8x DVD olvasási sebességével ez az egyik leggyorsabb külső meghajtó, mely szintén USB 2.0 alatt érzi jól magát.

A Sony egyik zászlóshajója a DVD+RW szabványnak, így nem meglepő, hogy ők hozzák ki az első hordozható DVD+RW meghajtót, mely DRX120L névre fog hallgatni, és Firewire (IEEE1394) porton keresztül csatlakozik a géphez. A hírek szerint több olyan kamerát is bemutatnak majd, mely DVD formátumban képes rögzíteni a képeket, minden eddiginél jobb minőséget nyújta.

Mit tudnánk hozzáfűzni? Várjuk a CeBIT-et, de nagyon-nagyon! :D

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés