Hirdetés

CeBIT 2002 - AMD vs. Intel

Hivatalosan ma nyílt meg a nagy érdeklődéssel várt CeBIT 2002, melyen mindenki ott van, aki számít (pl. a prohardver.hu stábja is :D). Már az első napon olyasmit láthattak a látogatók, melyről talán még álmodni sem mertek.

Kezdjük az AMD-vel! Ők az ígéretük szerint kihozták az utolsó Palomino magos Athlont, 2100+ névvel. A rögtönzött tesztek szerint a processzor kimondottan versenyképes a 2.2 GHz-es, Northwood magos P4-gyel. Ha ez nem lenne elég, az AMD egy 2000+ -os Athlon MP-t is bemutatott, nem elfeledvén a duálprocis rendszerek rajongóit...

Persze nem csak az AMD "villantott"... Mint arról már spekuláltunk, az Intel valóban elhozta a 3 GHz-es P4-et, amely mezei léghűtéssel működik. A "mezei" kicsit kategorikus kifejezés, ugyanis a speciális gépházat egy csomó tápventi hűti, és a proci is tekintélyes méretű bordát kapott. A lényeg azonban az, hogy 3 GHz-en működik, és az Intel szerint még idén, a negyedik negyedévben piacra dobják.

Ha ez még nem lenne elég, akkor meg kell említeni, hogy nem ez volt a leggyorsabb P4 a bemutatón! Az igazi extrém processzor 4.1 GHz-en üzemelt, mely egy adag folyékony nitrogén társaságában hűsölt a látogatók csodálkozása közben. Hát igen. Ez már brutális, bár valószínűleg a 4 GHz elérésére hagyományos léghűtéssel még egy kicsit várni kell.

Úgy hisszük, hogy van új a nap alatt, mindenki rákapcsolt, így az előttünk álló egy hétben valószínűleg még rengeteg újdonságról tudunk beszámolni!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés