Hirdetés

Egy kis CeBIT előzetes 10.

Ha minden igaz, ez az utolsó előzetes, ugyanis holnap kezdetét veszi a várva-várt esemény, a CeBIT 2002. Az elmúlt 9 részben pár nagyobb cég előzetesét vettük szemügyre, most pedig magát a helyszínt vizsgáljuk meg közelebbről.

Ugyanis több magyar PC fanatikus már kiutazott, ki vonattal, ki busszal, és persze vannak, akik repülővel, a lényeg az, hogy kis hazánk szakértői is vizsgálódnak Hannoverben. Jelentésük szerint nincs szabad szálloda, és a városban ideiglenesen az angol lett a hivatalos nyelv. Hogy ez mennyire túlzás, azt nem tudom, de az tény, hogy az utolsó, 200000 HUF-ért kínált utazási lehetőségek is elkeltek a nagyobb utazási irodáknál.

Ami biztosan lesz: nagy tömeg. Tavaly több mint 100 ország 849000 látogatója volt kíváncsi a nagy rendezvényre. Persze nem alaptalanul: idén például 61 ország 7962 cége képviselteti magát, 425268 négyzetméter területet elfoglalva. A hírek szerint idén is rengeteg látogatóra kell számítani, valószínűleg többre, mint tavaly. A belépőjegy elővételben 30 Euro, míg közvetlenül a CeBIT-en 34 Euro. A 8 napra érvényes belépő 67 Euro.

Érdekesség, hogy olyan országokból is jönnek kiállítók, melyek nem igazán PC-s nagyhatalmak. Ilyen például Málta, Dél-Afrikai Köztársaság, Fehéroroszország, Horvátország, Egyiptom vagy Bangladesh. Magyarországról idén 13 cég szerepel a CeBIT listáján.

Ha minden igaz, néhányan már Hannoverben vannak, hogy tudósítsanak minket az eseményekről. Ha tévedtem, akkor elnézést, ettől függetlenül a prohardver igyekszik mindenről tájékoztatni a kedves látogatókat. :D

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés