Hirdetés

Egy kis CeBIT előzetes 4.

A CeBIT előzetes újabb részében az AMD-t vesszük célba. Igyekszünk elfogulatlanok lenni. :)

Tehát a CeBIT az AMD számára is nagy lehetőség. Nemrég mutatták be a Hammert, az első hibrid (32/64 bites) processzort, és a kiállítás igazán jó alkalom az új termék részletesebb bemutatására és reklámozására. A hírek szerint jövő hétre kijavítják az apró hibát, mely a 8X AGP besülését okozta.

Persze lesz más is. Például hivatalosan is bejelentik az utolsó Palomino magos Athlon XP-t. A kódjele 2100+ lesz, valódi sebessége 1730MHz. Méltó befejezése az AMD egyik sikerszériájának. Valószínűleg bemutatkoznak az Appaloosa magos Duron processzorok is, ám ezeknek tömegtermelése csak később, feltehetőleg a második negyedévben indul, a rivális P4-re épülő Celeronokkal egy időben.

Végre a Thoroughbred mag teljes valóját is felfedik előttünk, vagyis működő típusokra lehet számítani. Az új processzorok már 0.13 mikronos technológiával készülnek, így kisebb lesz a hőleadásuk, és nagyobb lesz a magban rejlő erő felső határa. Sajnos egyéb változást (pl. L2 cache megduplázása) hiába várunk. A számozás marad a Palominonál megszokott, így az első példányok 2000+ és 2200+ névre fognak hallgatni, valós órajelük pedig 1670 és 1800 MHz lesz. Már előre várjuk a Thoroughbred 2200+ vs. Northwood 2.2Ghz meccset...

Egyes értesülések szerint új mobil változat is napvilágot lát, mely Athlon 4 1600+ névre fog hallgatni, 1400 MHz-es valós órajellel. Tehát az AMD komolyan veszi a CeBIT-et, ami erősen befolyásolni fogja az új termékskála későbbi sikerességét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés