Hirdetés

DARWINmachine TYPE 339 – komplett konfiguráció gyárilag moddolva

Ha valaki egy igazán egyedi számítógép tulajdonosává szeretne válni, annak leginkább a saját kézzel készített vagy átalakított számítógépház az egyetlen járható út, de alaposan körbenézve a piacon fellelhető néhány cég, akik már gyárilag moddolt, különleges összeállításokat kínálnak. Ezek közé a gyártók közé tartozik a San Francisco-i DARWINmachine dizájnműhely, ahonnan már több érdekes koncepció is előbukkant.


[+]

Legfrissebb masinájuk a TYPE 339, amely állításuk szerint erőteljes HTPC-ként vagy mobil játékkonfigurációként tökéletesen megállja a helyét. Ennek értelmében a 241 x 241 x 203 mm-es, majdnem kocka alakú házba igyekeztek életképes hardverkomponenseket összeválogatni. A Z68-as lapkakészlettel szerelt Mini-ITX alaplapba egy Intel Core i5-2400S processzor került, ennek turbó órajele 3,3 GHz. A rendszermemória 4 GB-nyi, az adatok tárolásáról pedig egy 1 TB-os merevlemez gondoskodik, de a pörgős munkamenet érdekében egy 40 GB-os SSD is beépítésre került, mely rendszerlemezként vagy gyorsítótárként (Intel Smart Response Technology) teljesíthet szolgálatot. Alapesetben AMD Radeon HD 6570 munkálkodik a videokártya szerepkörében, így a teljes rendszer táplálására elégséges a 400 wattos tápegység.


[+]

Valójában persze inkább a külsőn, mintsem a belsőn van a hangsúly, mely „sorozatgyártott” számítógéphez képest valóban igen formabontó. A váz kékre anodizált burkolata repülőgép alumíniumból CNC gépekkel lett kivágva, két oldalát pedig áttetsző újrahasznosított műanyag díszíti, természetesen szintén végletekig precízen megmunkálva. A fények és az anyagok színe a megrendelő igénye szerint több kombinációban is elérhető. A DARWINmachine mindössze 2 hetet kér a komplett rendszer elkészítéséhez.


[+]

A fent vázolt összeállítás DVD-íróval 1999 dollárba, a Blu-ray meghajtóval 2149 dollárba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés