Hirdetés

Mosquito Music Box – egyedi építésű muzsikus HTPC

Ezúttal az orosz Modding.ru oldal hasábjain akadtunk bele egy érdekes szerkezetbe, amelyet egy bizonyos Mosquito nevű modder készített barátnőjének. A projekt célja egy olyan HTPC-szerűség megalkotása volt, amely főleg zenelejátszásban domborít.


(forrás: Modding.ru) [+]

Sajnos a képanyagon kívül alig található plusz információ a munkanaplóban, de nagy vonalakban azért kisilabizálható. Lényegében egy olyan egybegép megalkotása volt a cél, amely egy kényelmesebb és elegánsabb alternatívát nyújt a zenelejátszó + hangfalpár kombinációhoz képest. A Music Box két fő részből áll: alul két hangszórópár, felül pedig maga a HTPC látható, ezek valamelyest külön légtérben, de egy egységbe építve helyezkednek el.


(forrás: Modding.ru) [+]

A váz fél hüvelyk vastagságú tölgyfából készült, amely minden bizonnyal tisztességes hangszekrényként funkcionál majd, ráadásul esztétikai szempontból sem utolsó. Az építkezést a képek alapján itt is a szokásos Google SketchUp tervezés előzte meg, majd Mosquito belevetette magát a váz kialakításába. A méretre szabott panelek ragasztással kapcsolódnak egymáshoz, hátul pedig egy teljes magasságban végighúzódó, zsanérokkal megtámogatott ajtó nyújt lehetőséget a komponensek rendszerbe illesztésére és karbantartására.


(forrás: Modding.ru) [+]

A faanyag megmunkálásának minősége, ahhoz képest, hogy csak egy „egyszerű” garázsprojektről van szó, elég jó, a felületek összecsiszolása után néhány réteg lakk is került a burkolatra, némi polírozás után kifejezetten tetszetős az összkép. A beépített konfigurációról csupán annyit lehet tudni, hogy valamilyen Mini-ITX alaplapra épül, a Windows 7 operációs rendszer vezérlése pedig az érintőképernyő segítségével oldható meg, hogy ne kelljen billentyűzettel és egérrel variálni egy esetlegesen nem kifejezetten erre alkalmas környezetben.


(forrás: Modding.ru) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés