Hirdetés

Blue Nightmare PC mod – álom vagy rémálom?

A Faster Benchmarker tulajdonában lévő masina első verziója, a Nightmare még valamikor a tavalyi év eleje felé jelent meg, most azonban kívül-belül megújult a szörnyeteg, amely ezúttal a Blue Nightmare nevet kapta. A konfiguráció az igen egyszerű „több-jobb” elv alapján készült, vagyis megpróbáltak minél jobb hardverkomponenseket egy légtérbe összesűríteni a maximális teljesítmény elérése érdekében.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A sűrítés persze lehet, hogy nem a legjobb szó jelen esetben, ugyanis egy Mountain Mods gyártmányú házban, az Ascension-ben találtak otthonra az alkatrészek. A 610 x 457 x 457 mm-es kocka igen méretes darab, de mivel váza alumíniumból készült, ezért tömege mindössze 8,16 kg. Ennek a háznak a specialitása a képek alapján is egyértelmű, miszerint tisztességes mennyiségű ventilátor befogadására képes, többek között elöl 9 x 120 mm-es egység szívja be a friss levegőt, hátul és felül pedig még egy jó adag, szintén 120 mm-es légkavaró fújja ki a meleget. Az első traktus kialakítása szinte kötelezővé teszi egy komplexebb folyadékhűtő rendszerbe illesztését.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Szükség is van az erőteljes hűtésre, hiszen a beépített hardverek együttesen elég komoly mennyiségű hő termelésére képesek. A konfiguráció alapjául egy ASUS Rampage IV Extreme alaplap szolgált, amelybe egy 4,8 GHz-re húzott Intel Core i7-3960X processzor ketyeg, mellette 8 GB (4 x 2 GB) Kingston HyperX T1 memória található. A pörgős rendszerért 2 darab, RAID 0-ba szervezett, 240 GB kapacitású Corsair Force 3 SSD felel. A grafikus alrendszer sem kifejezetten a költségcsökkentésről szól, összesen 4 darab Sapphire HD 7970 sorakozik a beltérben. Egy ilyen bestia táplálása már valóban nem egyszerű feladat, a készítők ezért nem is egy, hanem rögtön két tápegységgel támogatták meg a Blue Nightmare-t, név szerint két Corsair AX-1200W-vel. Ami pedig a megjelenését illeti, az eredetileg piros színvilág minden szinten kékre változott: a tömlők, a harisnyázott kábelek és a LED-es ventilátorok, sőt, még egy a peremen végighúzódó megvilágítás is ezt a színt követi.


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés