Egyedi készítésű kocka számítógép minimál dizájnnal

Végre ismét egy olyan modding projektre bukkantunk, mely keretein belül nem egy gyári számítógépház került átalakításra (casemod), hanem az alapoktól új, ezáltal abszolút egyedi eredmény született (casecon). Seppo-Eno a techPowerUp! galériájában osztotta meg számítógépének fényképeit a nagyérdeművel, azonban munkanaplót nem találtunk a folyamatról, így igen szűkös az elérhető információk halmaza, de a lényeg úgy is a látványon van.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Az alkotás „DIY-cube”, vagyis „saját készítésű kocka” néven látott napvilágot, mely végül is tökéletesen leírja a lényeget, hiszen a ház fizikai kiterjedése 300 x 300 x 310 mm, vagyis egy majdnem szabályos kocka formájában kapott helyet a konfiguráció. Ez a méret éppen elegendő helyet biztosít egy microATX méretű alaplap számára, mely szerepében jelen esetben egy Asus P8Z68-M Pro található. Ebben Intel Core i5-2500K processzor ketyeg 2 x 4 GB Kingston DDR3 (1600 MHz) memória társaságában. A megjelenítésről egy Gigabyte GTX 560Ti videokártya gondoskodik, a rendszer és az adatok tárolásáért egy mindössze 64 GB kapacitású Buffalo SSD felel, a táplálást pedig 600 wattos Enermax Modu87+ tápegység végzi.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A ház megjelenése meglehetősen egyszerű, színvilágára a fekete-fehér kontraszt jellemző. Külseje kifejezetten minimál dizájnos, a szokásos hátsó I/O panelen, néhány bővítőkártya hátlapi résen és pár hűtőventilátor légbeömlőjén kívül nem sok extra látható, oldalait fehér panelek fedik. Belterében sincs tól sok izgalomra okot adó rész, talán az igen méretes Noctua NH-D14 processzorhűtő tűnik fel leginkább, amelyre a minimális zajszint érdekében Seppo-Eno 2 darab Scythe Gentle Typhoon ventilátort erősített, ezek fix 800-as percenkénti fordulatszámon üzemelnek. Kijelenthetjük, hogy a „kockázatos” vállalkozás végül sikeresen zárult.


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]


(forrás: techPowerUp!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés