Hirdetés

Halkabb működést és hossszabb élettartamot ígér a Cooler Master új AIO vízhűtője

MasterLiquid Pro 120 és 240 milliméteres kialakítással lesz elérhető.

A Cooler Master kissé zűrös vízhűtő családja újabb, a MasterLiquid Proval bővül, amely névileg a most futó "Master" termékcsaládba illeszkedik be, amiben már van ház, táp és hagyományos "levegős" processzorhűtő is. A 120 és 240 milliméter hosszú és rendre 15 és 27 milliméter vastag radiátorokkal érkező LiquidMaster Pro külsőre úgy tűnhet, mint a sokadik, univerzális AIO vízhűtés, de a gyártó több apró újdonságot is bevezetett annak érdekében, hogy javítsa a hatásfokot és csökkentse a zajt.


[+]

Az egyik ilyen a kétkamrás szivattyú, aminek lényege, hogy a kritikus komponenseket külön-külön térbe pakolták, így nem csak az élettartam nőtt, hanem a működés is halkabb lett. Emellett a víz útját úgy alakították ki, hogy a hűtőfolyadék elsőként a felső kamrába lép be, majd innen nyomják telibe (a gyártó elmondása szerint spray-szerűen) a mikrocsatornás hőátadó felületet. Ez a fajta kialakítás állítólag sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos átfolyatás, de egyébként is sokkal több lamellát használnak, ami egyben nagyobb hőátadó felületet jelent.


[+]

A radiátort is átvariálták, az eddig használt, háromszög alakú lamellák helyett négyszögletűeket vetettek be. Ezek egyrészt hosszabb szakaszon érintkeznek a radiátor csatornáival, ez pedig jobb hőátadást jelent, másrészt a légáramlat szempontjából is jobb, mert kisebb ellenállást fejt ki. A Cooler Master a MasterFan Pro Air Balance 120 ventilátorokat használja, amelyek PWM szabályozással operálnak. Ettől függően a percenkénti fordulatszám 650-2000 között változik, a zajkibocsátás ennek megfelelően 6-30 dB(A). A szélgép maximális légszállítása 66,7 cfm, a légnyomás pedig 2,34 mmH2O.

A Cooler Master MasterLiquid Pro 120 és 240 július végén érkezik a boltok polcaira, ahonnan 110 és 120 eurónak megfelelő összeg kifizetése után lehet hazavinni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés