Hirdetés

A Cooler Master processzor-vízhűtése akkora, mint egy hagyományos léghűtés

A MasterLiquid Maker 92 kompaktabb lett, mint valaha, ráadásul állítva és fektetve is felszerelhető.

A Cooler Master nagyon benne van a Maker széria bővítésében, melyben házak és hűtők egyaránt helyet kaptak, és feltett szándékuk, hogy ha nem is teljesen új dolgokat, de az eddigiektől valami eltérőt teremtsenek.


[+]

Úgy tűnik, ez most sikerült, mivel a MasterLiquid Maker 92 névre hallgató processzorhűtő egy kompakt, zárt rendszerű vízhűtés, ahogyan eddig még nemigen láthattuk, ugyanis mérete nem haladja meg egy testesebb léghűtését. Hovatovább, nincsenek a házban kígyózó tömlők a blokk-szivattyú páros és a radiátor között, hanem mindent egy helyre zsúfoltak, és egyben felszerelhetővé tették a processzorfoglalatra. Hogy tovább fokozzák az újdonság erejét, univerzális felhasználást irányoztak elő, ami azt jelenti, hogy a szivattyúval egybeépített és két 92 milliméteres ventilátorral megspékelt radiátor dönthető, illetve igény és házkialakítás szerint teljesen függőleges vagy vízszintes helyzetben is rögzíthető.


[+]

Az egyelőre ismeretlen tömegű MasterLiquid Maker 92 ettől függően 99,9 x 81,6 x 167,5 vagy 99,9 x 142 x 118,8 milliméteres méretekkel rendelkezik, tápellátását pedig hagyományos 4 tűs és SATA tápcsatlakozón lehet megoldani. A ventilátorok maximum 30 dB zajkibocsátása mellett 49,7 cfm légszállítást és 6,4 mmH2O légnyomást kínálnak. Ami a kompatibilitást illeti, nem teljesen univerzális megoldásról beszélhetünk, mivel kizárólag Intel LGA 2011/2011-v3/115x foglalatokra szerelhető fel, tehát az AMD-sek egyelőre kimaradnak ebből a körből.


[+]

Sajnos az árról a gyártó nem adott meg semmilyen információt, de az augusztus 30-án előrendelési lehetőséget biztosítanak – "aki kapja, marja" alapon. A bolti megjelenés várhatóan szeptemberben lesz, a garancia pedig 5 év.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés