Hirdetés

Cooler Master MasterAir Maker 8: újabb méretes CPU-hűtő hőkamrával

A V8 GTS utódjának tekinthető a vállalat legújabb, nehézsúlyú hűtője.

A Cooler Master Maker sorozat (amiben van már ház és táp) egy processzorhűtővel is bővült, ahogyan arra számítani lehetett. Ez a MasterAir Maker 8 elnevezést kapta, mely halovány utalás a Cooler Master V8 GTS hűtőre, melynél a gyártó újból elővette a processzorhűtőknél elfeledett hőkamrás kialakítást.


[+]

Ennek megfelelően az új terméknél is erre alapoznak, de a hűtő komplett felépítése jócskán eltér az említett V8 GTS-étől. Leglátványosabb, hogy a kétventilátoros kialakítás ugyan megmaradt, de ezúttal nem a légkavarók vannak az alumínium hűtőbordák közé szendvicsbe fogva, hanem egyetlen nagy, 6 milliméter vastag hőcsöveken álló alumínium borda van középen, amit push-pull rendszerben szellőztetnek. A 140 milliméteres Silencio FP szélgépek lapátjai percenként 600-1800 fordulatot tesznek meg a PWM szabályozástól függően. Ettől függően a zajterhelés 8-24 dB(A) ventilátoronként, a maximális légszállítás pedig 66 cfm.


[+]

Ami a méretét és tömegét illeti, a V8 GTS sem volt kis darab (154 x 149,8 x 166,5 milliméter és 1074 gramm), de ezen még a MasterAir Maker 8 is túltesz az 1350 grammos tömegével – ami azért nem csúcstartó. Az alapterület valamelyest csökkent (145 x 135 milliméter), de ehhez most 177 milliméteres magasság társul. Természetesen a bling-bling faktor most sem hiányzik, amit a vörös világítás és az akriltető testesítenek meg, mely utóbbi helyére 3D nyomtatással akár egyedi fedelet is lehet tervezni.


[+]

Az 5 év garanciával érkező, 250 watt TDP-re tervezett Cooler Master MasterAir Maker 8 természetesen kompatibilis a ma használt legelterjedtebb Intel és AMD CPU-foglalatokkal. Aki magáénak akarja tudni, annak nem kevesebbet, mint 130 dollárt kell érte fizetnie a gyártó hivatalos közleménye szerint – a német webshopok jelenleg 19%-os áfával 120 euró környékén listázzák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés