Hirdetés

Computex 2016: levitációs ventilátorok, tuning RAM-ok, LED világítás mindenhol

A házaknál a fehér az új fekete, a LED világítás pedig mindent meghódít, legyen az ház, hűtés, memória, billentyűzet...

A Corsair az idei évben olyan termékek bemutatásával készült, amelyek még nincsenek készen teljesen, de a piaci megjelenésük borítékolható, tehát már csak az utolsó simítások vannak hátra. Azaz úgy is fogalmazhatnánk, hogy a gyártó inkább az exkluzivitást tartotta szem előtt, nem pedig olyan megoldásokkal próbálta a figyelmet felkelteni, amelyekről egy adattábla mindent elárul. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy minket sem láttak el részletes információkkal, tehát a felcsigázott érdeklődést fent kívánják tartani.

Corsair ML120/ML140
Corsair ML120/ML140 [+]

De miről is van szó? Például a levitációs ventilátorokról, melyek közül a 120 milliméteresek az ML120 Pro, a 140 milliméteresek pedig az ML140 Pro jelzést kapták. A többesszám jelen esetben arra vonatkozik, hogy lesz világítást nélkülöző, valamint kéken, vörösen és fehéren világító kiadás is belőlük. A család érdekessége persze nem ez, hanem maga a beépített technológia, amely a mágneses levitáláson alapszik. Mint mondtuk, túl sok technikai részletet nem árulhattak el, pusztán annyit mondtak, hogy a felpörgést követően a középrész a lapátokkal elemelkedik és lebeg, ezáltal csökken az alkatrészek súrlódása, és így az élettartamot befolyásoló kopás, valamint a zajszint is. MTBF értéket nem árulhattak el, de annyit sikerült megtudni, hogy várhatóan 5 év garanciát vállalnak majd a légkavarókra a megjelenést követően. Színtől függetlenül csak PWM fordulatszám-szabályozással ellátott példányok érkeznek (~400 és 2400 rpm-es tartományra van kilátás).

Corsair SP120/HD120 Corsair SP120/HD120
Corsair SP120/HD120 [+]

Noha azt mondjuk az imént, hogy nem a LED-es megvilágítás a lényeg, az igazság mégis az, hogy igen nagy az igény a különféle világítós dolgokra, legyen az RAM-modul vagy ventilátor. Mindkettőre láthattunk példát, hiszen a HD és SP ventilátorcsaládot kifejezetten ennek az egyháznak a hívei számára készítették. Az alapok nagyjából egyformák (technikai paraméterek továbbra is titkosak), de a teljes színskálát lefedő, illetve változtatható ütemű és effektekkel játszó megvilágítás módja jelentősen eltér. Az SP esetében a fényforrás a motorház környékére kerül, míg a HD-nél a keretbe ültetnek 12 darab LED-et.

Corsair SP120 és Corsair HD120 Corsair SP120 és Corsair HD120
Corsair SP120 és Corsair HD120 [+]

Ha Corsair, akkor nem maradhattunk RAM-ok nélkül sem. A cég kiállította a legújabb Vengeance és Dominator Platinum Special Edition és Vengeance LED DDR4 moduljait. Természetesen mindkettő világít, de ebből a szempontból a Vengeance viszi a prímet a beépített mikrovezérlővel, ami lehetővé teszi, hogy minden egyes modul világítása szoftveresen vezérelhetővé váljon – legyen szó a világítás erejéről vagy effektről, természetesen külön kábelezés nélkül.


[+]

Az XMP 2.0-val megtuningolt, Samsung memóriachipekre épülő 3200 MHz-es Dominator DDR4 modulok DHX hűtéssel, króm vagy fekete színben, 2 x 8 vagy 2 x 16 GB-os szettben érkeznek. Az akár 4300 MHz fölé is kergethető, tehát kifejezetten tuningra kihegyezett, szintén Samsung lapkákra épülő Vengeance DDR4 modulok 2 x 8 GB, 4 x 8 GB, 2 x 16 GB és 4 x 16 GB-os szettben lesznek elérhetőek piros és fehér világítással. A megjelenésük a harmadik negyedév során várható.


MSi GTX 1080 Hydro[+]

Az egyik sarokban az MSI-vel közös kooperációba készített Corsair GTX 1080 Hydro VGA is felbukkant, de erről sem árulhattak el részleteket, mivel a termék még nincs kész. Piaci bevezetése a harmadik negyedév folyamán történik meg, de rossz hír, hogy csak nagyon kevés országba fognak belőle szállítani – Európában jellemzően a legnagyobb felvevőpiacok kapnak majd belőle, mint például az Egyesült Királyság, Németország, stb.


Corsair Carbide 400C White[+]

Szintén szemügyre lehetett venni a már létező Carbide 400C házcsalád legújabb tagját, mely fehér színben érkezik, mivel egyre több a világos színű komponens, így az ezekkel harmonizáló fehér házakra is egyre nagyobb az igény.

Corsair Lapdog
Corsair Lapdog Corsair Lapdog [+]

Végül megnéztük a nemrég bejelentett Corsair Lapdogot, mely a nappaliban való játékot könnyíti meg azzal, hogy az egeret és a billentyűzetet az ölünkbe költözteti. A személyes tapasztalat az, hogy a Lapdog tényleg nem kicsi, de nem néz ki rosszul, csak hát az ára... Az viszont borítékolható, hogy nem gondolkodnak univerzális megoldáson, így marad a Corsair K65/70 billentyűzetekkel való kompatibilitás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés