Hirdetés

Computex 2016: IoT, IoT mindenhol az Intel előadásán

A vállalat a Curie platformot és az okosítást hirdeti. Jöhetnek az okosabb drónok is.

Ha mostanában valamilyen fontosabb előadást tart az Intel, akkor az biztosan az IoT-ről fog szólni. Nem volt ez máshogy az idei Computexen sem, ahol a vállalat pár kisebb mellékpályát leszámítva csak egy dologra fókuszált, ami az IoT volt. A dolgok internetében ugyanis még mindig nagyon hisz a cég. Kezdésnek rögtön egy kis Intel Curie jött, amelyet egy vusu bajnok viselt, és a modul által szolgáltatott mozgásadatokból a háttérre a zenének és a mozgásnak megfelelő animáció került. A késés sem volt igazán nagy, mivel nagyjából egy másodperc után már megjelentek az adott információhoz tartozó animációk.

A Curie platform továbbra is elérhető, számos dologra használható, így az Intel továbbra is várja a partnerek jelentkezését. Utóbbi azért fontos az Intelnek, mivel partnerek nélkül nem tudják igazán beindítani az IoT-piacot, amely a cég koncepciója szerint egyrészt biztosítaná a viselhető piac növekedését, amitől aztán a szerverpiacra szánt termékekre való kereslet megugrását várják.

Annak érdekében, hogy felgyorsítsák az okos és viselhető eszközök piacának növekedését az Intel számos új platformot bemutatott. Az elsődleges probléma az lesz az IoT-piacon, hogy a várható terjedéssel drasztikusan megnő majd a háztartásokban található internetre kötött eszközök száma. Ennek kezelésére készül az Intel Anywan GRX750-es NPU, azaz hálózati processzor, amely két darab, 2,5 GHz-en üzemelő Atom magot foglal magába egy 10 gigabites adatátvitelre tervezett csomagkezelő processzorral megtámogatva. Ez leginkább otthoni modemekbe fog kerülni, ugyanis a platform támogatja a ma elterjedt és a jövőben fontossá váló hálózati kapcsolatokat, ahogy azt az alábbi kép bemutatja.


[+]

A vezeték nélküli hálózati eszközök piacára az Intel az XWAY WAV500 Wi-Fi MU-MIMO lapkakészletet szánja. Ez a fejlesztés az IEEE 802.11ac-s szabványhoz készült, és a Anywan GRX750-es NPU-val párosítva az Intel szerint tökéletes alapját adhatja az új generációs okosotthonoknak, ugyanis akár 100 kapcsolódó eszközt is képes kezelni, miközben az adatátvitel nagyjából 1 Gbps marad.

Némileg az IoT-piachoz kapcsolódnak a drónok is, így az Intel ezekbe kínálja az Aero platformot. Ez egy komplett csomag az iparág számára, hiszen magában foglal mindent, ami egy drón működtetéséhez szükséges, ideértve a processzort és rádiós kiegészítőt, továbbá a rendszer a RealSense 3D kamerát használja, így javul az önvezető képessége, mivel bizonyos tereptárgyakat képes lesz kikerülni.

A vállalat persze a PC-s piacra is kitért, de igazi újdonságot nem jelentettek be, azon kívül, hogy a virtuális valóságra is fókuszálnak, de ez magától értetődő volt. Ugyanakkor az 5G fókuszban volt, amit az Intel már régóta promotál, hiszen ez egy nagyon fontos szempont az IoT-piac jövője szempontjából. A vállalat ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az 5G terjesztésében a gyártópartnerük a Foxconn lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés