Hirdetés

Fél tenyéren elfér a Pocket Theater miniprojektor

A kis méretű pico projektorok sohasem váltották be igazán a hozzájuk fűzött reményeket, de mindig akad néhány vállalat, aki úgy érzi, hogy lehet keresnivalója ezen a területen.

Roman Shokai Pocket Theater
Roman Shokai Pocket Theater [+]

A japán Roman Shokai is ezek közé tartozik, amit tökéletesen alátámaszt, hogy a vállalat a közelmúltban egy új, igen apró modellel lépett színre. A meglehetősen drága, 370 dollárba kerülő Pocket Theater 5 centiméter széles és hosszú, 2 centiméter magas, azaz bőven eltér egy átlagos méretű felnőtt tenyérben, és mindössze 70 grammot nyom.

Roman Shokai Pocket Theater
Roman Shokai Pocket Theater [+]

A DLP technológiára épülő, LED fényforrást használó készülék viszont a kép minőség terén kőkemény kompromisszumok megkötésére kényszeríti a felhasználót. A maximális fényerő 50 ANSI lumen, a legnagyobb kontrasztarány 1000:1, és be kell érni VGA, azaz 640x480 képpont felbontással. Integrált 1800 mAH akkumulátora állítólag 2 órányi folyamatos működésre elegendő energia eltárolására képes, és rendelkezik beépített 1 wattos mono hangrendszerrel is. Ellátták Wi-Fivel, aminek köszönhetően képes különféle netes alkalmazások futtatására, és támogatja a Miracast technológia használatát is, azaz a kompatibilis eszközök kijelzőjének képe tükrözhető a segítségével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés