Hirdetés

CES 2016: új Carbide házakkal készült a Corsair

Több újdonsággal is készült a Corsair az idei CES-re, melyek közül az új Carbide házakról adott hírt leghamarabb a vállalat. A jól ismert sorozatban van 200, 300, 400, 500 és 600-as jelzéssel ellátott család is, de a 400-asban már hosszú ideje nem volt mozgás, így ezt a vonalat a 400Q és 400C modellekkel kívánja felrázni a cég. A C és Q utótagok már ismerősek lehetnek a nemrég bemutatott Carbide 600 családból, azaz a Q (mint Quiet), a teli oldallapos, extra zajcsillapítással ellátott, csendes működésre kigyúrt verzió, míg a C (mint Clear) nagy, zsanéron lévő, méretes ablakkal ellátott oldallapot némi világítással fűszerezve.

Corsair Carbide 400C és Carbide 400Q Corsair Carbide 400C és Carbide 400Q
Corsair Carbide 400C és Carbide 400Q [+]

Ezt leszámítva a két opció teljesen megegyezik. Teljes mértékben acélból készülnek, állítólag műanyagnak nyoma sincs a legfontosabb helyeken, tehát az előlap borítása is fémből van. A Cabride 400 belső felépítése hagyományos, nem fordított, mint a 600-as szériáé. Belseje tágas, akár EATX méretű alaplapot is képes befogadni, a CPU-hűtő magassága maximum 170, a VGA hossza legfeljebb 370 milliméter lehet. 5,25"-es helynek nyoma sincs, 2,5"-es és 3,5"-es tárolókból viszont 3 és 2 darabot lehet elhelyezni. Utóbbiak, azaz a 3,5"-es egységek a tápegységgel együtt a ház aljában, egy különálló, kétrészes takaróelem mögött kapnak helyet, hogy letisztultabb legyen az összkép – ebben segítenek a kábelvezető csatornák is.


[+]

Gyárilag két ventilátorral szerelik házakat, egy darab AF140L, egy AF120L pedig hátul kap helyet.  A helykínálat persze ezen a téren is bőséges, elöl akár három 120 milliméteres vagy két 140 milliméteres, felül pedig további két 120/140 milliméteres szélgépnek van hely. A porszűrőről sem feledkeztek meg, ráadásul a Corsair nem spúroskodott, mindenhova raktak belőle. Szükség szerint a légkavarók helyére vízhűtéses radiátorokat is lehet pakolni, az pedig talán már nem is hírértékű, hogy két USB 3.0-ból és két 3,5 milliméteres jack aljzatból álló I/O panelt is raktak a ház tetejére.

Ezen felül a kiszögellésekben gazdag Carbide SPEC-ALPHA nevű miditorony is a CES-en rajtol el. Értelemszerűen ennél a modellnél a feltűnő megjelenés volt a cél, ezt pedig a formán felül a piros-fehér és fekete-ezüst színpárosítással, valamint a "panoráma" oldalablakkal is tovább fokozták.

Corsair Carbide Spec-Alpha Corsair Carbide Spec-Alpha
Corsair Carbide Spec-Alpha [+]

Természetesen belsejében (ami az alsótápos elrendezést követi) a többi új, Carbide sorozatú házban fellelhető megoldást felhasználták, mint például a Direct Airflow Path becenevű belső légáramlat kialakítás, ami közvetlenül a CPU-GPU páros hűtésében segít, vagy épp az olyan egyszerű dolgok, mint a szerszám nélküli szerelhetőség, szerelőablakok, kábelvezetők, stb. Természetesen 5,25"-es meghajtórekesz ebben a házban sincs, csak 3 darab 3,5"-es és 2 darab 2,5"-es tárnak szorítottak helyet.

 


[+]

Egyelőre e ház kapcsán nem minden paraméter ismert, de az tudható, hogy gyárilag három ventilátorral érkezik, ami egy háromcsatornás ventilátorvezérlőhöz kapcsolódik, lesz USB 3.0-s kivezetés és 240 milliméteres vízhűtő radiátor támogatás.


[+]

A Corsair Carbide 400C és 400Q egységesen 100 dolláros áron kerülnek a boltokba február folyamán. A Spec-Alpha 80 dollárba fog kerülni és márciustól lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés