Computex 2014: a Cooler Master standja

Hűtés, házak és tápok terén a legismertebb nevek között tartják számon a Cooler Mastert. A vállalat alapos felkészültségéről az idei Computexen is megbizonyosodhattunk. A spártai egyszerűségű, fehér standon több különböző számítógépes konfigurációt állítottak ki javarészt már korábban megjelent alkatrészeikre támaszkodva, ahol csak a hardverelemek érkeztek más gyártóktól.


[+]

A legkisebb, multimédiás szórakozásra szánt gépet az apró Elite 110 Mini-ITX házba tették, a processzorra a Seidon vízhűtőszéria legkisebb darabja, a 120V Plus került, egy JetFlo ventilátor társaságában, a meghajtásról a G650M táp gondoskodott, a beviteli eszközöket pedig a QuickFire Rapid i billentyűzet Mizar egér és Resonar headset képviselte, utóbbi egy új, hallójáratba dugható fülhallgató. Nagy kedvencünk, a CM 690III ház is megmutatta magát a V750S táppal, Reaper egérrel és Sirius-C headsettel, és itt egy teljesen új termékkel is találkoztunk. A Hyper D92 két darab 92 milliméteres ventilátor közé fogott bordasorral bír, amit négy darab hőcső tart össze. A jobb hőátadás érdekében a csövek közvetlenül érintkeznek a processzorral. A 636 grammos, tehát középsúlyba sorolható hűtő kompatibilis a ma forgalomban lévő Intel és AMD processzorfoglalatokkal.


[+]

Halkságra kihegyezett konfigurációját mi másba, mint a friss Silencio 652S házába telepítette a gyártó, a processzorra a Nepton 240M kompakt vízhűtés került két 120 milliméteres ventilátorral, az áramellátásról pedig a V750S táp gondoskodott. A beviteli eszközök közül a Havoc egér és a Novatouch billentyűzet került elé, utóbbi egy új modell speciális, hibrid-kapacitív kapcsolókkal, ami egy újfajta, mechanikus megoldás. A Cooler Master gamer gépénél a beviteli eszközök vitték a prímet, a MECH billetnyűzet, Reaper egér Pulse-R headset a neves StarCraft játékos, Plot egyedi színeiben pompáztak. Persze a kiállított konfiguráció sem volt csíra, a Scout 2 Black házba Nepton 120XL vízhűtést, V850 tápot és pár JetFlo ventilátort zsúfoltak.


[+]

Az abszolút csúcskonfigot egy Cosmos II-be telepítették. Itt is megvillant egy új komponens a dupla 140 milliméteres ventilátorral ellátott Nepton 280L kompakt vízhűtés, aminek átdolgozták a  központi, pumpa-vizesblokk egységét, hogy még csendesebben, még kevesebb rezgéssel működjön. A V1200 Platinum táp is említést érdemel, ugyanis egy olyan DC-DC rendszerű modellről van szó, ami elérte a 80 Plus tanúsítás platina fokozatát, tehát feles terhelésen 92%-nál magasabb a hatásfoka. Ennél még egy lépcsővel magasabbra is feljutott a Cooler Master, a Computexen jelentette be a Digital 1200 tápot, ami 80 Plus titán fokozattal bír, vagyis feles terhelésen nem kevesebb mint 94% a hatásfoka, és teljesen kihajtva sem csökken a hatékonysága 90% alá. További érdekessége, hogy Bluetooth modulja révén Android vagy iOS eszközzel is rácsatlakozhatunk, hogy monitorozzuk a fogyasztását, hatékonyságát, hőmérsékletét és ventilátora fordulatszámát.


[+]

A komor fekete konfigok mellett három nagyon komoly mod vitt némi színt a stand egyhangúságába. Az idei Cooler Master moddingverseny casemod kategóriájának első és egy második helyezettje mellé Ronnie Hara pompás Skyline GT-R modja társult, természetesen mind a három Cooler Master házra alapoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés