Hirdetés

Computex 2009: Ion az NVIDIA standján

Nemrég számoltunk be arról, hogy az Asus és az MSI elveti az NVIDIA Ion platform forgalmazásának gondolatát, azonban a zöldek mögé felsorakozott gyártókat látva, mindkét vállalat meggondolta magát. Ez természetesen jó hír a GeForce jelzésű grafikus processzorairól ismert vállalat számára, azonban az előbb említett cégek egyelőre csak az LCD-PC-k, illetve a nettopok piacát próbálják fellendíteni az Ionnal.

A többi gyártó – köztük az Acer, az ASRock, a Colorful, az ECS, a Flextronics és a Pegatron is – hasonlóan gondolkodik, így a hordozható gépek esetében egyelőre nem népszerű az Ion. Ezen a helyzeten talán változtat az a tény, hogy a Lenovo IdeaPad S12 típusú netbook mellett, már az OCZ is bejelentette az Ion platformra épülő masináját.


Ion platform a kézben.

Az NVIDIA az Ion népszerűsítése mellett bejelentette az Adobe Flash Player új verzióját is, mely már képes a grafikus processzor erejét felhasználni a flash animációk tökéletes futása érdekében. Ez hatalmas előny a zöldek számára, hiszen a mai alacsony fogyasztású Atom processzorok nem elég erősek a komolyabb flash animációk lejátszásához, márpedig az interneten ezek az alkalmazások nagyon elterjedtek. Az új Adobe Flash Player a GeForce és a Quadro mellett támogatja majd a Tegra rendszereket is, így a kisméretű mobil eszközök piacán is komoly lépéselőnybe kerülhet az NVIDIA.

Sokan várták, hogy az NVIDIA a jövőben megjelenő grafikus processzorairól is ejt néhány szót, ám a GeForce termékek jelenleg alárendelt szerepet játszottak az Ion mellett. A standon ugyan látható volt némi GeForce PhysX demonstráció, de konkrét információkkal az új generációs termékekről nem szolgáltak a zöldek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés