Hirdetés

Cisco-kapcsolócsalád – már nem csak nagyoknak

A Cisco Systems bejelentette, hogy Cisco Catalyst kapcsolócsaládját új, kifejezetten a kis- és középvállalatok számára kifejlesztett eszközökkel bővíti, amelyek áraikkal is a szegmens igényeihez igazodnak. A Catalyst kapcsolók palettájának bővítésével a Cisco a kis- és közepes méretű vállalatoknak is lehetővé kívánja tenni egyesített adat-, hang- és videohálózatok létrehozását, mégpedig nagyobb stabilitás, fokozott biztonság és jobb kezelhetőség mellett. A kínálatban szerepelnek a moduláris kapcsolókat felvonultató Cisco Catalyst 4500 sorozat új, belépő szintű elemei, például az új Supervisor II-Plus-TS, amely szerverekhez, vezeték nélküli hozzáférési pontokhoz, IP-telefonokhoz, nyomtatókhoz és hálózati felhasználókhoz egyaránt integráltan tud kapcsolódni. A Cisco Network Assistant szoftver segítségével ugyanakkor központilag menedzselhetők a kis- és középvállalati kategóriájú hálózatok, ami az üzembehelyezést és a folyamatos karbantartást egyaránt megkönnyíti.

A Catalyst 4500 sorozat új tagjai között található például a belépő szintű Cisco Catalyst 4503 típus (Supervisor II-Plus-TS nélkül), amely 20 db beépített, 10/100/1000 megabites PoE (Power over Ethernet) és SFP (Small Form-Factor Pluggable) portot tartalmaz, és akár 116 portra is felbővíthető. Kis- és középvállalatok számára optimalizált négy új vonali kártya is szerepel még a kínálatban, 6 és 24 portos konfigurációkkal.

A sorozat moduláris architektúrája egyszerűbb PoE tápfeszültségkezelést, központosított konfigurálást, hibakeresést és ellenőrzést tesz lehetővé. A modularitásnak köszönhetően a rendszer egyszerűen bővíthető újabb modulokkal és szolgáltatásokkal. Az eszközök redundáns tápegységekkel és ventilátorokkal rendelkeznek, a komponensek üzem közben cserélhetők, telepíthetők, amivel a rendszer karbantarthatósága és rendelkezésreállása javítható.

A Cisco Network Assistant kifejezetten a kis- és középvállalati Cisco-hálózatok kezelésére kifejlesztett hálózatfelügyeleti eszköz, amely támogatja a kategóriához tartozó kapcsolókat, útvonalválasztókat és hozzáférési pontokat. Az ingyenes szoftver lehetővé teszi az eszközök központi menedzselését és precíz konfigurálását, leegyszerűsíti a hibakeresést, továbbá megkönnyíti a bonyolult és sokszor ismétlődő hálózatfelügyeleti feladatok végrehajtását. A Cisco Network Assistant letölthető a következő címről: http://www.cisco.com/go/NetworkAssistant

További újdonság a Cisco Catalyst 4948 kapcsoló 1U magas, 48 portos, 10/100/1000 megabites, 2/3/4. rétegbeli, rögzített konfigurációjú kapcsoló, amely kiemelkedően alacsony késleltetéssel rendelkezik, nagy teljesítményű és rendkívül megbízható. Ideális a nagyteljesítményű szerverek és munkaállomások kis sűrűségű, többrétegű csoportosításához. A Catalyst 4948 kapcsoló is rendelkezik a 4500-as sorozat szabadalmaztatás alatt lévő biztonsági funkcióival, beleértve az információ- és az identitáslopás elleni védelmet is; üzem közben cserélhető, kettős belső tápegységgel és ventillátortálcával rendelkezik, továbbá mind a 48 portján vonalsebességen biztosítja a 10/100/1000 megabites hálózati kapcsolatot, ráadásul a bekapcsolt biztonsági funkcióktól függetlenül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés