Hirdetés

Systimax: tízszeres adatátviteli sebesség

A szabványosításért felelős szervezetek 2002-ben azt jósolták, hogy a hálózati technológia 2006-ban érik meg a 10 Gigabit/szekundumos (Gbps) adatátviteli sebességre. A strukturált kábelezési rendszereket gyártó amerikai Systimax azonban megelőzte az előrejelzést, és bejelentette, hogy elkészült a fejlesztéssel: még az idén piacra dobja az ezzel a sebességgel működő kábelezési termékeket.

Az öt évvel ezelőtt kifejlesztett és jelenleg is használt UTP kábeltechnológia 1 Gbps adatátviteli sebességet képes nyújtani, amelyre akkoriban sokan azt mondták, ekkora sávszélességre nincs is igény. Azóta nagyot fordult a világ, és a hálózati sávszélesség kapacitáshiányával küzdenek a felhasználók – nyilatkozta a KFKI Csoport szakmai napján Dieter Bodingbauer, a Systimax EMEA-térségéért felelős vezetője.

Az új technológia első felhasználói az adatközpontokat, gerinchálózatokat üzemeltetők, a pénzügyi szektor, valamint a kutatással, fejlesztéssel foglalkozó intézmények, vállalatok lesznek. Dieter Bodingbauer hangoztatta, hogy az új infrastruktúra lényegesen könnyebbé és hatékonyabbá teszi a munkát, valamint az átviendő bitekre vetített költség is sokkal alacsonyabb lesz. Az árcsökkenési hullám kikényszeríti majd a hálózati hardvereszközök olcsóbbá válását is, s egy-két éven belül minden számítógépben már az új sebességű pc-kártyák lesznek. A Systimax az új megoldástól nagyjából 20 százalékos bevételnövekedést vár, és a korábbi 23-24 százalékos piaci részesedést 25 százalék fölé szeretné tornázni.

Előzmények

Hirdetés