Hirdetés

Layer 3 Ethernet-kapcsoló az Allied Telesyntől

Az Allied Telesyn bejelentette, hogy immár Magyarországon is elérhető AT-8600 sorozatú Layer 3 Ethernet-kapcsolócsaládja. Az igen versenyképes árú, hi-end besorolású termékcsaládot mindenekelőtt a nagy sávszélességet igénylő alkalmazások (VoIP, videó stb.) támogatására fejlesztették ki. A 8600-os sorozat biztosítja a kapcsolatot a vállalati munkacsoportokhoz, valamint ideális megoldás lehet középméretű hálózatokhoz. Layer 2-4+ funkcionalitása révén a kapcsoló kifejezetten a multimédiás alkalmazásokat támogatja – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Szuszkó László, a cég magyarországi képviseletének vezetője.

A sorozat elsőként megjelent tagja az AT-8624T/2M jelzésű switch, amely 24 darab 10/100 megabites porttal, valamint két darab, gigabites uplink-portot biztosító bővítőhellyel rendelkezik. A rendszergazdáknak lehetőségük van minden egyes portra külön hozzáférési szabályokat definiálni, és meghatározhatják az igénybe vehető sávszélességet is: a downstream 64 kbps-ig, míg az upstream 1 Mbps-ig korlátozható.

A kapcsoló az IEEE 802.1q szabvány alapján címkézi a virtuális LAN-okat, amelyekből 255-öt képes kezelni. A QoS-t igénylő, elsősorban multimédiás alkalmazások számára 2-4 rétegbeli információkat felhasználva biztosítja a megfelelő sávszélességet és a kis késleltetést, támogatva az IP-multicastot is. A harmadik rétegbeli irányítóprotokollok közül a RIP-et és az OSPF-et ismeri.

A készülék beállítására parancssoros, menüs és web alapú felhasználói felület kínálkozik, de az SNMP protokoll támogatása révén a switch meglévő hálózati felügyeleti rendszerekbe is integrálható. A biztonságról a szűrőkön kívül az SSH, SSL, TACACS(+), RADIUS és 802.1x szabványok gondoskodnak.

A sorozat két új tagjának (a két SFP porttal is szolgáló AT-8648T/2SP és a PoE-t biztosító AT-8624TPWR/2M típusnak) megjelenése az év végére várható. Ugyancsak a közelmúltban váltak hozzáférhetővé a CeBIT-en bejelentett SB4000 sorozatú moduláris Fast Ethernet és Gigabit Ethernet kapcsolók is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés