Hirdetés

Cherry MX Speed, az új és villámgyors mechanikus kapcsoló billentyűzetekhez

A speciális beviteli eszközeiről, billentyűzeteiről és mostanság legfőképpen mechanikus kapcsolóiról ismert Cherry ismételten egy újdonsággal rukkolt elő. Hozzájuk köthető a nyolcvanas évek mostanra ikonikussá vált klattyogós, de hihetetlenül strapabíró klaviatúrája is. Ezúttal a termékpalettájuk csúcsára érkezett egy frissen bejelentett kapcsoló, az MX Speed. A beszédes név jól jelzi, mik is jellemzik: magas az elérhető kapcsolási gyakoriság és extrém alacsony a válaszidő, amit a rövid kapcsolási úthosszal sikerült a mérnököknek elérni.

A lenyomáshoz szükséges 0,45 newton erő nagyjából 46 grammsúlynak feleltethető meg a tengerszinten, míg a lenyomási úthossz mindössze 1,2 mm. A lineárist szinte teljesen megközelítő működés így az előbbiekkel kombinálva igen enyhe, szinte észlelhetetlen nyomáspontot eredményez. Ideális alkotóelemévé teszi a kapcsolót a villámgyors reakciót megkövetelő játékosok, vagy túlterhelt titkárnők, újságírók billentyűzetének. Precíziós kialakítása, a felsorolt paraméterek és a tipikusan egy ezredmásodperces alapállapotba való visszatérési idő az eddig gyártott MX kapcsolók leggyorsabbikává teszi.

A nem átlátszó tokozású új Cherry MX Speed mikrokapcsoló.
A nem átlátszó tokozású új Cherry MX Speed mikrokapcsoló. [+]

A Gold Crosspoint technológia természetesen továbbra is megmarad, ennek köszönhetően az új MX Speed tervezett élettartama is eléri az 50 millió leütést, mindezt érezhető minőségbeli romlás nélkül, amit a gyártást követően szúrópróbaszerűen ellenőriznek is. Két változatban érhető majd el friss kapcsoló. Egyrészt lesz egy hagyományos, átlátszatlan tokozású variáns. A másik viszont átlátszó házzal ellátott megoldás, és ebben található egy lencse is, amelyet együttesen úgy alakítottak ki, hogy a mögé behelyezett egyszínű, vagy akár 16,7 millió színű (RGB) LED háttérvilágítás fényét minél egyenletesebben szórja szét a teljes felületen, éppen úgy, mint a Cherry RGB Nature White esetében. Előbbit a szorgos irodistáknak, utóbbit pedig a magasabb vizuális igényeket támasztó gamerek részére készült billentyűzetekbe szánják.

A Corsair egy úgynevezett Launch Partner a Cherry számára, így hat hónapig kizárólagosságot kapnak az MX Speed mikrokapcsolók játékos perifériákban való használatára. Az ezekkel szerelt Corsair billentyűzetek is hamarosan bemutatkoznak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés