Hirdetés

Corsair gaming billentyűzetek friss Cherry MX Speed kapcsolókkal

A napokban adtunk hírt a Cherry új mechanikus kapcsolóiról, melyek MX Speed néven debütáltak. A Corsair, mint a német mikrokapcsoló-gyártó cég ún. exkluzív Launch Partnere hat hónapig nem kell, hogy tartson a konkurenciától. Természetes tehát, hogy a vitorlás logóval büszkélkedő gyártó mérnökei kihasználták a lehetőséget, és egyből három új, játékosoknak szánt mechanikus billentyűzetet is bemutattak, melyek a frissen bemutatott kapcsolókra épülnek. A termékvonal elnevezése beszédes, így nemes egyszerűséggel a Rapidfire lett.

Egyelőre három taggal büszkélkedhet, melyek a Corsair K70 RGB Rapidfire, Corsair K65 RGB Rapidfire és Corsair K70 Rapidfire. A billentyűzetek gombjai alatt rejlő mikrokapcsolói egytől-egyig a már bemutatott MX Speed típusból kerülnek ki. Ezek paramétereit már ismertettük a linkelt hírben, ezúttal ismételten nem térnénk ki rá. A Corsair a rendkívül rövid lehetséges válaszidőt emelte ki, mint a játékosoknak ideális megoldás, hiszen az 1,2 mm-es út megtételéhez a hagyományos, 2 mm úthosszú kapcsolókhoz képest kevesebb idő szükséges.

A K70 Rapidfire numerikus részt is kapott...
A K70 Rapidfire numerikus részt is kapott... [+]

Ha már a beszédes elnevezésnél tartunk, bizonyára olvasóinknak is feltűnt az RGB rövidítést tartalmazó elnevezés. Ezek a modellek a teljes True Color színpaletta mind a 16,7 millió színárnyalatát meg tudják jeleníteni – legalábbis a háttérvilágításukat tekintve. A Corsair Utility Engine (CUE) lehetőséget ad nem csak a színek, hanem akár minden billentyű viselkedésének egyénileg történő beállítására. Előre elkészített, de letölthető profilok is rendelkezésre állnak, és elérhető többek közt grafikus equalizer, zenei vizualizáció, stb. A program lehetőséget ad a többi színváltós Corsair perifériával való együttműködésre és akár bonyolult makrók rögzítésére is.

... míg a K65 Rapidfire ezt és a hangerőhengert nélkülözi.
... míg a K65 Rapidfire ezt és a hangerőhengert nélkülözi. [+]

A billentyűzetek szálcsiszolt alumíniumötvözetet kaptak fő tartókeretként, vezérlőelektronikájuk tervezésénél a ghotsing jelenségét és az USB csatlakozó korlátait igyekeztek elkerülni. A kurzorvezérlő gombok elhelyezése a klasszikus séma szerinti, multimédia-vezérlő gombok, levehető csuklótámasz és mind az FPS, mind a MOBA játékosok számára cserélhető billentyűk is rendelkezésre állnak. Előbbiek a WASD, utóbbiak a QWERDF gombokat tudják a mellékelt, megkülönböztető textúrával és csúszásgátló bevonattal ellátott példányokra cserélni, ehhez természetesen a megfelelő billentyűeltávolító eszközt mellékelik.


Szivárványszínű és egyszerű piros – A K70 Rapidfire két változata. [+]

Mindegyikre kivezettek egy USB 2.0 portot is, ehhez további eszközök (pl. egér, fejhallgató, pendrive) csatlakoztathatók. A K70-ek ezen felül numerikus részleget és hangerőszabályzó hengert is kaptak. További eltérés, hogy a K70 Rapidfire az RGB-s társaival ellentétben csak pirosan tud világítani, persze ez az egyszerűbb dizájn kedvelőinek előny is lehet. A két év garanciával rendelkező újdonságok szállítása már korábban megkezdődött, árazásuk is ismert, azonban nem olcsók. A K70 RGB Rapidfire 180, a K65 RGB Rapidfire 150, míg a K70 Rapidfire 140 dollárt kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés