Hirdetés

CFast kártyát is fogad a Delkin új kártyaolvasója

A memóriakártyáiról és kiegészítőiről ismert Delkin új eszköze tovább bővítette az amúgy nem túl népes CFast kompatibilis kártaolvasók táborát.

Az új, multifunkciós Delkin kártyaolvasó azon kevesek közzé tartozik, amelyek képesek fogadni a jelenleg még mindig csak kevéssé elterjedt CFast 2.0 kártyákat. Ezeket egyelőre csak az olyan profi fotós vázakban használhatjuk, mint például a Canon 1Dx Mark II. Bár a SATA interfészt használó CFast egyelőre még jobb alternatíva, a most bejelentett UHS-III SD szabvány akár változtathat is a helyzeten.

A DDreader-48 olvasó a megfelelő sebesség eléréshez USB 3.0 csatlakozást használ, amivel az adatátvitel elméleti maximuma 500 MB/s is lehet. A CFast 2.0 kártyákon túl képes fogadni az akár az UHS-II szabványú SD és micro SD kártyákat is, illetve a lefelé kompatibilitás miatt természetesen az UHS-I vagy az alatti besorolásúakat is. Bár még az UHS-II SD és micro SD kártyák sem képesek kiaknázni az olvasó által kínált sebességet, cserébe lehetőségünk van mindhárom foglalat egyidejű használatára, míg az extra USB 3.0 port a pendrive-oknak biztosít könnyebb használatot.


[+]

A kompakt méretű Delkin kártyaolvasó Mac és Windows rendszerekkel is kompatibilis, megjelenése március végén várható, míg ára 40 font, azaz jelenlegi árfolyamon kb. 15000 Ft lesz, 5 év garancia mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés