Hirdetés

Aprócska kártyaolvasókkal rukkolt elő a Silicon Power

A kínai gyártó új termékei egyszerű nevezéktant követnek, és a zsebünket sem fogják lehúzni.

A Silicon Power frissen bemutatott kártyaolvasói különböző felhasználói igényeket fednek le. Közös tulajdonságuk a hot-swap kompatibilitás, aminek köszönhetően nem szükséges az operációs rendszerben eltávolítani a memóriakártyát, az egyszerű kihúzás következtében sem fog károsodni annak tartalma.

Silicon Power kártyaolvasók
Silicon Power kártyaolvasók [+]

A találóan Mobile névre keresztelt modellt leginkább azoknak a felhasználóknak szánja a gyártó, akik már USB Type-C csatlakozóval ellátott eszközt használnak, de szükségük van a jó öreg Type-A csatolófelületre is. A Mobile két végén mindkettőből megtalálható egy-egy 3.1-es verzió, így akár okostelefonról és számítógépről is lementhetők az adatok. Az eszköz a megfelelő memóriakártyákkal akár 5 Gbps sebességre is képes, tömege pedig elenyésző, mindössze 10,7 g.

Silicon Power Combo
Silicon Power Combo [+]

Méretben egy fokkal nagyobb a Combo, amin csak egy darab, 3.1 generációs USB Type-A található, memóriakártyából viszont kettőt is fogad, a microSD és SD méretű adattárolókat akár egyszerre is képes kezelni, így a köztük történő másolás is megoldható. A 16,7 g tömegű, főleg műanyagból készült eszközre még egy kék visszajelző LED is került.

Silicon Power Key
Silicon Power Key [+]

A trió harmadik, Key megnevezésű modelljén már nincs sok hely, a mindössze 0,9 grammos tömegével éppen csak nagyobb a behelyezhető microSD memóriakártyánál, amit az olvasóval együtt kapunk, kiszereléstől függően 8, 16, 32 vagy 64 GB kapacitással. A sebességadatokra pillantva nem fogjuk az állunkat a padlón keresgélni, az USB 2.0 csatlakozónak köszönhetően legfeljebb 480 megabitet mozgathatunk másodpercenként.

Az újdonságok árazásáról még nem kaptunk információt, a megjelenésről időpontját viszont közölték, a Key és a Combo július 31-én, míg a Mobile augusztus végén válik elérhetővé a boltok polcain.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés