Hirdetés

Nehezen megfizethető CFast kártya a megfizethetetlen pillanatoknak

Nagy kapacitású és villámgyors CFast 2.0 memóriakártyával jelentkezett a Lexar.

A Micron kötelékébe tartozó Lexar bejelentette legújabb, nagy kapacitású CFast memóriakártyáját, mely a Professional 3500x "családot" bővíti tovább. A CFast 2.0 szabványú kártya nem kevesebb, mint 445 MB/s-os írási sebességre is képes, amivel elsősorban a professzionális réteget, tehát például az olyan filmkészítőket célozzák meg, akinek a háttértárigényes megoldások mellett szükségük van a gyorsaságra, például a nagyon magas filmkockaszámú lassított vagy épp a nyersformátumú 4K felvételeknél.

Az 512 GB-os kapacitás lehetővé teszi a megszakítás nélküli hosszabb felvételeket is, míg az adatok felhasználása során az 525 MB/s-os olvasási sebesség fog segítségükre lenni. Az extrém értékek mellé bizony extrém ár is társul, hiszen a Lexar nem kevesebb, mint 1700 dolláros ajánlott fogyasztói árat szabott meg, azonban ha csak elírás nem történt, a B&H webáruházában már 1300 dollárért is hozzájuthatunk a jelenleg egyedülálló memóriakártyához.


[+]

A magas ár mellé jár még a kártyán kívül az élettartam licences Image Rescue adatmentő program, amivel a sérült kártyák adatai is menthetők lehetnek, illetve szintén élettartamra szóló garancia és technikai támogatás. A most már 32, 64, 128, 256 és 512 GB-os változatban is elérhető 3500x sorozat mellett, még ebben a félévben, az ARRI kamerákhoz optimalizált 3600x sorozat is megkapja majd az 512 GB-os változatot. Az egyes kártyák kompatibilitása a gyártó honlapján tekinthető meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés