CES 2020: pár médiának megmutatta a DG1-es VGA-ját az Intel

Sajnos lényegi információ nem derült ki, csak annyi következtetés vonható le, hogy a rendszer működik.

Az Intel a saját előadásán csak megszellőztette az érkező fejlesztéseit, de rendeztek egy külön eseményt, ahol megmutatták a DG1-es VGA-t is, méghozzá működés közben. Ezen bizonyos, meghívott médiák vehettek részt, és a PCWorld be is számolt róla, bár sajnos sok adatot azért a cég nem árult el.

Az említett újság riportja szerint az Xe architektúrára épülő DG1 egyelőre a fejlesztőknek érhető el, amire szükség is van, hiszen hardver nélkül aligha lehetne optimalizálni rá az érkező alkalmazásokat. A kiállított tesztgépben a VGA a Warframe című játékot futtatta, de a pontos grafikai beállításokat nem árulta el az Intel, illetve nem is lehetett megnézni, a felbontás viszont 1920x1080 pixel volt.

A grafikai paraméterezés ismerete nélkül lehetetlen belőni a DG1 sebességét, de az említett program nem rendelkezik túl komoly gépigénnyel, viszont Gordon Mah Ung, a PCWorld újságírója szerint szemre és érzésre valamivel 40 fps fölötti tempót produkálhatott a rendszer. Különösebb jelentősége ennek amúgy sincs, mert nem végleges modellről van szó, rengeteg dolog változhat még a megjelenésig, tehát olyan nagyon nagy jelentősége úgysincs annak, hogy jelenleg mennyire gyors a fejlesztőknek szánt prototípus.


[+]

A VGA maga egyébként tetszetős, egészen picike, a fogyasztása nem több 75 wattnál, hiszen nincs rajta külső tápcsatlakozó, illetve a kimenetek tekintetében három DisplayPort, valamint egy HDMI pózol hátul. RGB LED-ek is vannak rajta, de mindebből azért nem érdemes kiindulni, mert jó esély van rá, hogy a végleges modell nem ilyen lesz.

Annyi még kiderült a médián keresztül, hogy a DG1 az Xe architektúrára LP verzióját használja, ez van konkrétan a Tiger Lake kódnevű fejlesztésben is, de lesz egy HP, valamint egy HPC variánsa. Nagyon röviden az LP célozza a végfelhasználói piacot, a HP a munkaállomásokba készül, míg a HPC a szerverekbe.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés