Hirdetés

„Cenzúrázott” PlayStation konzolokat kap Kína

A Sony az év közepén jelentette be, hogy "megtámadják" a kínai konzolpiacot, méghozzá a Shanghai Oriental Pearl Group partnereként. Erre a következő év legelején, vagyis még a kínai újév előtt sort kerít a vállalat, így Kínában is megjelenik a PlayStation 4 és a PlayStation Vita.

A start egészen pontosan január 15-én lesz, az árazás pedig igazodik a nyugati normákhoz, tehát Kínát ebből a szempontból nem éri megkülönböztetés. Más szempontból viszont igen, mivel a PlayStation 4 és a PlayStation Vita konzolok is alternatív alapszoftvert kapnak, speciálisan Kínára tervezve. Ezek pontosan ugyanazokat a funkciókat teszik elérhetővé, mint a más országok számára készült gépek alapszoftverei, viszont bevezetik a régiókorlátozást, vagyis a Kínában vásárolt PlayStation 4 és Vita konzolokon csak Kínában vásárolt szoftverrel lehet játszani.

A Sony szerint erre azért volt szükség, mert a kínai cenzúra más követelményeket ír elő. Ugyanezzel a jelenséggel a Microsoft is megküzd az Xbox One kapcsán, amelyre jelenleg 10 játék érhető el Kínában, és nagyjából a Sony konzoljai is hasonló mennyiséggel startolnak.

Mivel Kína egy hatalmas potenciállal rendelkező piac, így erre az országra megéri külön koncentrálni, így a Sony és a Microsoft is vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a nyugatabbra megjelent alkotások kifogásolt részeit szimplán kivágják, és a problémás jelenetek helyére újakat illesztenek be, vagy úgy módosítják a történetet, hogy a kivágott jelenetek ne jelentsenek problémát. Mindemellett a Microsofthoz hasonlóan a Sony is értékelhető opciónak látja a speciálisan Kínához tervezett játékokat, amelyek esetleg nyugatabbra nem jelennek meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés