CeBIT: Zenelejátszó, VoIP-telefon, sőt több...

Az AVM bő egy évvel ezelőtt mutatta be először Fritz! Mini nevű eszközét, amely fő feladataként vezeték nélküli hálózaton keresztüli VoIP-telefonálást, illetve zenehallgatást tett lehetővé. A prototípusból végül akkori formájában nem lett kész termék, ehelyett továbbfejlesztették, kezelését pedig egyszerűbbé tették. Az idei CeBIT-en kiállított Fritz! Mini már nem pusztán technológiai demonstrációt szolgál, a második negyedévben valóban az üzletekbe kerül.

A kis eszköz a 802.11g Wi-Fi szabványt és a WPA titkosítást támogatja; telefonhoz illően rendelkezik mikrofonnal és hangszóróval, míg audiokimenetére a mellékelt fejhallgató helyett hifi-berendezés is csatlakoztatható. Önálló bázisállomással nem rendelkezik, a gyártó saját Fritz!Box routereivel garantálja a funkciók teljeskörű kiaknázását, közülük is elsőként a SIP szolgáltatásokat támogató Fritz!Box Fon WLAN 7170-es típussal.

A telefonnal a hagyományosnál jobb minőségű hangátvitel is lehetséges, ugyanis 16 kHz-es frekvenciával is végezheti a mintavételezést, emellett igénybe vehetők vele a szokásos kényelmi szolgáltatások, például a hívásvárakoztatás és -átirányítás, valamint a telefonkonferencia. A routeren keresztül a Fritz! Mini nem csupán a helyi hálózatban megosztott zeneszámokat képes lejátszani, hanem közvetlenül el tud érni internetes forrásokat is: podcastokat és rádióállomásokat. Netes képességei azonban nem korlátozódnak a zenelejátszásra, extraként RSS-feedeket is meg tud jeleníteni, illetve tájékoztat a bejövő e-mailekről anélkül, hogy ehhez a PC-t be kellene kapcsolni.

A Fritz! Mini testre szabott felhasználói profil létrehozását teszi lehetővé, ideértve a saját telefonszámot, címjegyzéket, csengőhangokat és más beállításokat. Egy Fritz!Box Fon WLAN 7170-es routerhez legfeljebb hat Fritz! Mini rendelhető hozzá, melyek közül egyszerre hármon folytatható beszélgetés vagy hallgatható zene. Mellékesen a kézikészülék az ugyancsak friss Fritz! Media 8020 távirányítójaként is alkalmazható. A Fritz! Mini körülbelül 4 napos készenléti időt, illetve használattól függően 3–6 órányi aktív üzemidőt kínál. Ajánlott ára – természetesen router nélkül – 119 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AVM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés