Hirdetés

Újabb profi VoIP-telefonok a Siemenstől

Május végétől érhetők el a Siemens Enterprise Communications Magyarország kínálatában az OpenStage VoIP-telefonok. A termékcsaládból elsőként a gazdagabb funkcionalitású OpenStage 60 és OpenStage 80 (képünkön) modellek jelennek meg, az egyszerűbb, 20-as és 40-es típusjelű készülékek bevezetésére később kerül sor. Ami az alkalmazott VoIP jelzésrendszereket illeti, májustól a SIP protokollra épülő változatok érkeznek, de a továbbiakban HFA- (a H.323 siemenses változata), végül TDM-alapú változatok is megvásárolhatók lesznek.

A telefonok tervezésekor a szolgáltatásokon kívül a könnyű kezelhetőséget is szem előtt tartották. A gyakori funkciókat gyorsgombokkal közvetlenül el lehet érni; a két kisebb modellen 3, illetve 5 gombból álló navigációs mező áll rendelkezésre, azonban az OpenStage 60 és 80 esetében már a navigációs felület (TouchGuide), a hangerőszabályzó (TouchSlider) és a funkciógombok mögött is érintésérzékeny szenzorok dolgoznak. A kezelést segíti a két kisebb modell monokróm és a nagyobbak színes kijelzője is.

Mindegyik készülék beépített háromportos Fast Ethernet switchet tartalmaz, a későbbi generációk viszont már Gigabit Ethernet interfészt is kaphatnak. A biztonság 802.1x azonosítás révén szavatolható, emellett a telefonok támogatják a VLAN-okat és természetesen a QoS szolgáltatásokat is. Mindhárom modell ugyanazon audiokodekeket alkalmazza, visszhangelnyomást és full-duplex kihangosítást is nyújtanak. Áramellátásuk a hálózati kábelen keresztül oldható meg. A drágább készülékeket (60 és 80) ellátják Bluetooth és USB csatolóval is.

Professzionális környezetben különösen fontos az integrálhatóság; jó hír, hogy a telefonok támogatják a Java, HTML és XML alkalmazásokat. Az elsőként érkező OpenStage 60 és 80 beágyazott alkalmazásai lehetővé teszik az ezer bejegyzéses telefonkönyv adatainak csoportokba rendezését, képek hozzárendelését, híváslisták különféle szempontok szerinti áttekintését, adatbázisokhoz való hozzáférést LDAP protokollon keresztül, az üzenetrögzítő grafikus felületen történő vezérlését (későbbi verzióban), névjegykártyák Bluetoothon keresztüli küldését és fogadását és sok más egyebet. Az adminisztrációt az OpenStage Manager szoftver segíti. Az OpenStage készülékek egyébként külföldön már bizonyítottak, nemrég az Internet Telephony Magazine a 2006-os év terméke díjjal tüntette ki őket.

 

Műszaki jellemzők
Típus OpenStage 20 OpenStage 40 OpenStage 60 OpenStage 80
Kijelző 205x41 pixel (2 sor) monokróm 240x128 pixel (6 sor) monokróm 320x240 pixel színes TFT 640x480 pixel színes TFT
Háttérvilágítás + + +
Navigáció 3 gombos 5 gombos TouchGuide TouchGuide
Bluetooth 1.2 + +
USB host + +
Integrált háromportos Ethernet switch 10/100Base-T vagy Gigabit Ethernet (későbbi változat)
Audiokodekek G.711, G.722, G.729AB
802.1x azonosítás +
802.1q VLAN-címkézés +
QoS (DiffServ, 802.1p) +
Power over Ethernet (802.3af) +

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés